Ženy v běhu válcují kina! Snímek drží český rekord v miliontém divákovi od premiéry

18. března 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: http://www.cinemart.cz

Komedie Ženy v běhu se stala filmem, který v historii české kinematografie od roku 1992 viděl miliontý divák v nejkratší době od jeho premiéry, a to již za 42 dnů. Pro režiséra a scenáristu Martina Horského se podle Unie filmových distributorů zároveň jedná o nejúspěšnější filmový debut od roku 1992, který překonal v této kategorii dosud vedoucí Účastníky zájezdu Jiřího Vejdělka. ČTK o tom informoval Petr Slavík z distribuční společnosti CinemArt.

Diváci nám dokázali, že je to komedie pro všechny, kdo mají rádi dobrou náladu a chtějí se v kině nabít pořádnou dávkou pozitivní energie a silných emocí. A také, že se ženy nemusí bát vzít své partnery do kina,” podotkl režisér Horský.

Ženy v běhu se umístily na druhém místě aktuální víkendové návštěvnosti v tuzemských kinech, když o víkendu zaznamenaly přes 52 500 diváků. První místo žebříčku i druhý týden po premiéře obsadil akční film podle komiksu Captain Marvel, který o víkendu vidělo téměř 80 000 diváků. Vyplývá to z údajů, které v pondělí na svém webu zveřejnila Unie filmových distributorů.

Na třetím místě stejně jako před týdnem zůstává animovaný snímek Jak vycvičit draka 3, který vedl žebříček po dva týdny. Za měsíc zaznamenal přes 420 000 diváků. Do první pětky žebříčku víkendové návštěvnosti se dostaly ještě dvě novinky. Čtvrté místo obsadil Skleněný pokoj režiséra Julia Ševčíka s mezinárodním obsazením. Adaptace stejnojmenného bestselleru anglického spisovatele Simona Mawera, inspirovaného osudy majitelů brněnské vily Tugendhat, přilákala o premiérovém víkendu 40 000 diváků. Na páté místo se dostala americká animovaná komedie Kouzelný park.

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí koprodukční rodinný film Putování se sobíkem, český časosběrný dokument Hany Třeštíkové Manželské etudy: Nová generace, romantická komedie režiséra Karla Janáka LOVEní a americké drama režiséra Clinta Eastwooda Pašerák.

Zprávy - další články

Doporučujeme