Ženy versus muži, kdo jsou na českých silnicích horší řidiči? Čísla mluví jasně!

6. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Žena za volantem je jak auto bez řidiče, říká se, ale statistiky hovoří jasně. Ženy způsobí pouze zhruba každou čtvrtou škodu. Vyplývá to z dat z analýzy všech dopravních nehod, u kterých vznikla škoda placená z povinného ručení.

Ženy versus muži, řidičky versus řidiči, kdo je na tom hůř, tahle otázka visí ve vzduchu od dob, co obě pohlaví usedla za volant.

Jenže statistiky hovoří jasně a bohužel pro řidiče z nich vycházejí jako větší hříšníci. Podle dat, která zveřejnily Česká asociace pojišťoven a Česká kancelář pojistitelů, ženy způsobí pouze zhruba každou čtvrtou škodu, ostatní mají na svědomí pánové.

Co se věku týče, nejvíce škod způsobují mladí nevyježdění řidiči ve věku 20 až 25 let.

Kde jsou v Česku nejhorší řidiči?

Účka jsou nejhorší řidiči, říká se v Praze. Podle zveřejněných dat to tak skutečně vypadá. Ústecký kraj totiž patří mezi regiony s nejvyšší škodní frekvencí. V žebříčku konkrétně vede  Ústí nad Labem s 420 škodami na 10 tisíc aut, Jablonec nad Nisou jich má 401 a Děčín 400.

Pražáci, vy se ale moc nesmějte, Praha kvůli vysoké intenzitě provozu žebříček se 450 nehodami na 10 tisíc registrovaných vozů vede.

Autor: Anna Netušilová

FOTO: Česká asociace pojišťoven a Česká kancelář pojistitelů

Zprávy - další články

Doporučujeme