VIDEO: Prezident Miloš Zeman potvrdil, že bude znovu kandidovat

10. března 2017·Zprávy·Redakce

Prezident Miloš Zeman oznámil 10. března na Pražském hradě, že bude příští rok obhajovat prezidentský mandát.

Prezident Miloš Zeman v pátek potvrdil, že se pokusí obhájit svůj mandát. Považoval by za zbabělé, kdyby opustil lidi, kteří ho podporují. Řekl, že funkci prezidenta vykonává rád. Nepovažuje se ale za favorita voleb. Zeman to řekl na dnešní tiskové konferenci. Kandidaturu oznámil ve čtvrtek ve Španělském sále při setkání se svými podporovateli.

Zeman řekl, že zvažoval důvody pro i proti kandidatuře. Jako důvody proti označil svůj věk a touhu po odpočinku. Jako neutrální důvod vidí svůj zdravotní stav. Řekl, že absolvoval vyšetření, které potvrdilo, že má cukrovku a polyfunkční neuropatii. Dodal, že se jeho zdravotní stav nezlepšuje ani nezhoršuje. Za důvody pro kandidaturu považuje podporu od lidí a to, že funkci prezidenta vykonává rád.

[totalpoll id=”170895″]

Zároveň potvrdil, že nebude vést žádnou osobní kampaň. Zavázal se, že nebude účastnit televizních a rozhlasových debat a že nebude útočit na protikandidáty ani odpovídat na jejich útoky.

Zemanovi se ve volbách postaví podnikatel a textař Michal Horáček, aktivista Marek Hilšer a podnikatel Igor Sládek. Další kandidáti dosud svou účast ve volbách oficiálně nepotvrdili. Mluví se například o končícím šéfovi Akademie věd Jiřím Drahošovi, ministrovi obrany Martinu Stropnickém (ANO) nebo bývalém velvyslanci v USA a Rusku Petru Kolářovi.

Zprávy - další články

Doporučujeme