Znáte ho? Police hledá útočníka, který shodil muže pod metro

29. června 2015·Zprávy·Ivana Zítová

Pomůžete vypátrat útočníka z pražského metra? Z ničeho nic shodil spolucestujícího do kolejiště. Toho museli vytáhnout další cestující. Podívejte se na šokující video!

Od počátku června letošního roku prošetřují kriminalisté třetího policejního obvodu případ, při kterém utrpěl poškozený vážná zranění. Celá událost se odehrála šestého června chvíli po třiadvacáté hodině ve stanici metra Kobylisy.

Jak zaznamenaly bezpečnostní kamery, oba aktéři se potakali už na eskalátorech. Následný agresor se při cestě na peron posadil na jezdící schody. Po těch šel i muž v oranžové košili, posléze poškozený.

Ten sedícího muže ohleduplně obešel a pokračoval dál. O to víc je nepochopitelné to, co se stalo posléze. Oba muži došli až na nástupiště, odkud soupravy odjíždí směrem do centra města.

Poškozený jde na místo, které je podle něj nejvhodnější k nástupu do soupravy. Na záběrech kamer ale vidíme, že následný agresor jeho cestu doslova kopíruje. A to i přes to, že je peron v tu chvíli úplně prázdný. O to je divnější, že muž v pruhovaném triku do poškozeného poměrně nevybíravě narazí.

Poškozený se k bezohlednému muži proto otočí a ptá se, o co jde. Bohužel pro něj při tom stojí zády ke kolejišti. Hledaný muž bez jediného slova k tazateli přistoupí a prudce ho strčí do oblasti hrudníku. To způsobí, že napadený ztratí rovnováhu a spadne do kolejiště metra.

Po tomto ataku hledaný muž odchází, evidentně v absolutním klidu z metra pryč, i když je zcela zřejmé, že pád musel být značně bolestivý, a mohl poškozenému přivodit i život ohrožující zranění.

Naštěstí byli na peronu mladí lidé, kteří na vyvstalou situaci okamžitě reagovali, a spadnuvšímu muži z kolejiště pomohli ještě před příjezdem soupravy.

 

Zdroj: Policie ČR

 

Zprávy - další články

Doporučujeme