Zoufalý chlapec přihlížel, jak se jeho na mol opilá pěstounka hádá s policií

21. srpna 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

"Mami prosím!" zní na videu zachyceném městskou policií zoufalý hlas třináctiletého chlapce, který se snaží svou opilou pěstounku přimět, aby spolupracovala s policií. Ta se snažila odvést ženu na stanici. Naměřili jí celkem 3,2 promile alkoholu.

Při kontrole parku u hlavního nádraží si v nočních hodinách hlídka strážníků všimla asi 13letého chlapce, jak podpírá zjevně opilou ženu, která měla oblečení silně znečištěné výkaly. Chlapec uvedl, že se jedná o jeho maminku, u níž je v pěstounské péči, což 52letá žena potvrdila,” sdělil mluvčí pražských strážníků.

Ačkoliv se žena zprvu bránila, nakonec se podrobila dechové zkoušce, která prozradila, že má 3,2 promile alkoholu v krvi. Strážníci se ji snažili odvést na stanici, což pěstounka malého chlapce zjevně odmítala. Ten ji však úpěnlivě prosil a snažil se ji podpírat. Žena totiž jen stěží držela rovnováhu. Podařilo se jim ji nakonec dostat na stanici a pro malého, vyděšeného chlapce přijela sociálka.

Podobný případ řešila policie nedávno. Kolemjdoucí upozornil strážníky na pětadvacetiletou ženu, která opilá seděla na zastávce Anděl. Spolu s ní zde byla i tříletá holčička. Mladá žena nadýchala 2,6 promile a nebyla schopná strážníkům říct nic dalšího kromě toho, že je matkou holčičky, a že pila alkohol.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme