Zrůdný plán muže z Vimperka: Chtěl zmrzačit seniora, aby se o něj mohl starat

28. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Jihomoravským kriminalistům se podařilo odhalit přípravu hrůzného činu, který plánoval 33letý muž z Vimperka. Ten chtěl nechat zmrzačit seniora, který mu kdysi dal práci. Důvod? Aby se o něj pak mohl starat.

V roce 2003 se muž seznámil s bohatým cizincem v důchodovém věku, který mu nabídl práci a on mu nepravidelně jezdil pomáhat s údržbou domů a dělat mu řidiče. Vedle toho se však věnoval i různorodé trestné činnosti a v roce 2008 nastoupil do výkonu trestu a tam začal se spoluvězněm plánovat vraždu seniora. 

Po propuštění z vězení v roce 2013 si muž chtěl rychle opatřit peníze, ale místo toho se dostal opět za mříže. A se svým bývalým spoluvězněm se znovu potkal v září 2016, kdy svůj plán na odstranění seniora mírně upravili. Napadlo je totiž, že by bylo lepší mu „jen“ ublížit a nějak ho zmrzačit, aby se o něj pak muž mohl starat a zajistil si tak stálou práci a příjem.

Díky operativní práci kriminalistů a zjištěným poznatkům se tento šílený plán podařilo zmařit před jeho uskutečněním. Podezřelý byl zadržen a při výslechu se ke všemu doznal. Za zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví ve stadiu přípravy mu nyní hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Zprávy - další články

Doporučujeme