RECEPT FREKVENCE 1: Jarní salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

29. ledna 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka
Na jaro si ještě chvíli počkáme, ale proč si jaro nepřipravit alespoň na talíři! Salát i ředkvičky jsou dostupné celý rok, takže žádné výmluvy!

Na 4 porce potřebujete:

  • 4 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 hlávkový salát
  • 2 římské saláty
  • 1 svazek ředkviček
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžičky medu
  • olivový olej podle chuti
  • sůl a pepř

Slunečnicová semínka opražíme na sucho. Vychladíme. Med, citron, olivový olej, sůl a pepř vyšleháme do hladka. Saláty rozebereme na listy a natrháme. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, přidáme k salátu. Promícháme se zálivkou a na konec přidáme slunečnicová semínka. 

Vyzkoušejte chutnou pomazánku z tuňáka!

Znáte salát z červeného grepu?

 

Další epizody pořadu Jídlo a pití

Doporučujeme