Středeční host Pokondrů: Módní kritička Františka Čížková!

15. července 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Luboš Procházka
Středečním hostem u Pokondrů byla obávaná módní kritička Františka Čížková! V rozhovoru se mimo jiné svěřila, že má kvůli své práci pár trvalých nepřátel. Poslechněte si záznam.

Záznam rozhovoru

Patřila jste u nás mezi průkopníky hodnocení módy. Co se za tu dobu změnilo?

Františka Čížková: Přibylo diletantů, kteří to hodnotí. (smích) Já nenávidím termín módní policie, ale vím, že je to terminus technicus. Jestli se nepletu, tak první módní policie byla ve Spyi. Tehdy nešlo o hodnocení, ale o nový formát, který lidi přitahoval. Já jsem to chtěla posunout někam jinam. Řekla jsem mu, že jestli je něco zapotřebí, tak je to osvěta. Takže já tu módní policii dělám spíš jako kritiku. Od té doby, co začala módní policie, tak přibylo módních policajtů, tím pádem diletantů, stejně jako v módní branži stylistů. Přijdou mi jako samozvaní odborníci. Takže tohle se změnilo.

3 nepříjemné otázky

Udělala jste si kvůli své práci z někoho trvalého nepřítele?

Františka Čížková: Já jsem si myslela, že trvalého ne. To, že mě lidé nemusí, jsem předpokládala, ale nikdy mi to nedali najevo. Teď si ale myslím, že těch trvalých pár mám. Ale to má každý kritik. Také všichni nemají rádi Spáčilovou.

Stalo se někdy, že jste přestřelila a pak jste si řekla, že to bylo moc?

Františka Čížková: To se mi občas stává. Není to tak, že bych si za tím názorem nestála, ale chce to strašnou dávku diplomacie. Stojím si dál za svým názorem, ale řeknu si, že jsem měla být diplomatičtější.

Když se podíváte na své fotky z mládí…

Františka Čížková: Deprese! (smích) Samozřejmě, když se koukám o dvacet pět let zpátky… Když jsem se dívala ve čtyřiceti letech na fotky z doby, kdy mi bylo dvacet pět, tak jsem si přišla stará, ale co se týče stylingu, tak jsem spokojená.

 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme