VIDEO: Biatlonistka Soukalová natočila svůj první song! Poslechněte si ho

14. října 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Luboš Procházka
Gábinu Soukalovou známe všichni z biatlonových tratí. Zažíváme s ní emoce, radost z vítězství i zklamání z proher. Ona si teď ale splnila i jeden nesportovní sen. Nazpíval svojí první vlastní písničku. Jedná se o duet zpěvu a beatboxu. Beatboxovým parťákem byl pro ni Petr „Nasty“ Cerha. Podívejte se na klip! A poslechněte si záznam rozhovoru s Gábinou, která byla ve středu hostem u Pokondrů.

Záznam rozhovoru

Mimo to, že si Gábina splnila svůj velký sen, má tato písnička i zásadní podtext. Podporuje totiž aktivitu jejího přítele Petra Koukala, pod názvem STK pro chlapy (www.stkprochlapy.cz). Tato aktivita se snaží ukazovat na závažnosti „chlapských“ onemocnění a zároveň nabádat k preventivním prohlídkám.

Písničku si můžete pustit tady!

Nahrála jste písničku s beatboxerem Nastym. Proč to vzniklo?

Gabriela: Tím důvodem byl náš společný známý Vašek Kořán, který se zná i s mým partnerem Petrem Koukalem a přišel s tím, jestli bych si nechtěla nazpívat svou vlastní písničku. Tak se to nějak sešlo a z ničeho nic tu byl STK song. Doufám, že se nám to podaří cílit i přes holky, protože kdo jiný by měl ty chlapy dokopat k tomu, aby se sebou začali něco dělat a zašli si do ordinace. Jedním z hesel je: „Až se chlapi budou starat o své tělo tak jako o auto, tak budeme mít vyhráno“!

Když vám partner Petr Koukal řekl poprvé o svém projektu STK pro chlapy, co jste na to řekla?

Gabriela: Byla jsem ráda, že se někdo aktivně podílí na něčem tak smysluplném, jako je nabádání chlapů, aby se nechali preventivně vyšetřit.

3 nepříjemné otázky

Když u nás byl šéftrenér biatlonu Ondřej Rybář, řekl něco v tom duchu, že pokud byste se ještě víc soustředila na biatlon, byla byste ještě lepší. Souhlasíte s ním?

Gabriela: Naprosto souhlasím!

Vyčetl vám někdy někdo, že děláte reklamu na Hamé paštiku?

Gabriela: Určitě se našlo víc lidí, kteří si říkali, proč dělám zrovna tohle, jestli tedy opravdu žiju zdravým životním stylem, tak tohle není jeho ukázkový příklad. Ale já si myslím, že na každou věc, kterou člověk udělá, tak se vždycky najdou lidé, kteří to odsuzují nebo s tím nesouhlasí. To by člověk nemohl dělat vůbec nic.

Nejhorší vlastnost vašeho partnera Petra Koukala?

Gabriela: Já jsem spontánní člověk, který nikdy nic neplánuje a tak je pro mě někdy náročné ztotožnit se s jeho plány. On má celé dny nalinkované skoro na minuty, což mi někdy dělá velký problém. Včasné příchody a tyhle záležitosti nejsou pro mě tak úplně snadné. Někdy je to pro mě hrozná škola, ale já věřím, že je to pro mé dobro. Je to plánovač.

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme