Aby dostali seniorův důchod, přinesli jeho mrtvé tělo na poštu

25. ledna 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Ačkoliv se to mnohým může zdát nepochopitelné, po celém světě se najde spousta pozůstalých, kteří se snaží vybírat penzi již zemřelého penzisty. Kam až ale kvůli důchodu zašli muži z Irska, a především s čím, opravdu nemá obdoby. Zajímalo by nás, co čekali, že se stane, když přitáhnou mrtvé tělo penzisty na poštu, aby dostali jeho důchod. S informacemi přišel tamní list Irish Examiner.

Minulý týden se v irském Carlowu stalo něco neuvěřitelného. Dva muži se rozhodli, že získají penzi svého zemřelého příbuzného. Ve čtvrtek se proto jeden z nich vydal na poštu s tím, že by rád pro něj vybral peníze. Paní na pobočce mu řekla, že penzi si může vybrat jedině on sám osobně. V tom muž neviděl sebemenší problém, i když byl dotyčný penzista již po smrti.

Za chvíli se totiž muž vrátil, tentokrát s ještě jedním mužem a s bezvládným tělem, které táhli mezi sebou. Jako by se nechumelilo, opřeli mrtvé tělo o přepážku a opět požadovali peníze s tím, že si pro ně přišel sám penzista. Šokovaní zaměstnanci zavolali policii.

Muži zanechali tělo na místě a spěšně budovu opustili ještě před příjezdem policie. Ta však jejich totožnost zná. Nic prý nenasvědčuje tomu, že by muž zemřel nepřirozenou cestou. Je tedy otázka, z čeho budou oba pachatelé obviněni. “Nabízí se podvod nebo pokus o podvod, ale v tomhle případu může být mnoho dalších nuancí,” uvedl policejní zdroj listu Irish Examiner. “Je to velmi neobvyklý případ. Ale také velmi smutný, když si uvědomíte, že někdo chtěl penzi tak moc, že provedl tohle, dodal.

Zprávy - další články

Doporučujeme