Berdych po vyřazení v Austrálii: Federer byl dnes příliš dobrý, pořád je špička!

26. ledna 2016·Zprávy·Redakce

Tenista Tomáš Berdych skončil na Australian Open ve čtvrtfinále. Šestý nasazený hráč turnaje nestačil na Švýcara Rogera Federera a se čtyřnásobným vítězem úvodního grandslamu sezony prohrál ve třech setech.

Třicetiletý Berdych prohrál s Federerem pošestnácté z 22 vzájemných zápasů. V prvním a třetím setu sice šel první do brejku, ale o výhodu vždy brzy přišel. “Roger hrál hodně agresivně, bez chyb, byl dnes příliš dobrý. Pořád zůstává na špičkové úrovni. Měl jsem několik příležitostí v prvním i třetím setu, jenže když konečně prorazíte soupeřovi podání a hned vzápětí to svoje ztratíte, tak vám to moc nepomůže,” zlobil se na sebe. 

Berdych udělal stejně chyb jako Federer, ale měl méně vítězných míčků (27:48) a mnohem horší úspěšnost na síti. “Myslím, že rozhodující byl první set. Byl nejdelší, hodně náročný a možná vzal Tomášovi trochu sil. A když už ne fyzických, tak psychických, protože v zápasech na tři vítězné sety je vždycky problém, když ztratíte ten první,” prohlásil po zápase Federer.
 

Dařilo se naopak českým hráčům ve čtyřhře. Do semifinále postoupili Radek Štěpánek s Kanaďanem Danielem Nestorem, Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a také Karolína Plíšková, která hraje v páru s Němkou Julií Görgesovou.

AUSTRALIAN OPEN 2016

Muži, dvouhra – čtvrtfinále:

Federer (3-Švýc.) – Berdych (6-ČR)7:6 (7:4), 6:2, 6:4.

Muži, čtyřhra – čtvrtfinále:

Štěpánek, Nestor (ČR/Kan.) – Huey, Mirnyj (14-Filip./Běl.) 6:4, 6:4.

Ženy, čtyřhra – čtvrtfinále:

Karolína Plíšková, Görgesová (13-ČR/Něm.) – Kingová, Kudrjavcevová (USA/Rus.) 6:2, 6:4, Hlaváčková, Hradecká (7-ČR)– Yung-Jan Chan, Hao-Ching Chan (2-Tchaj-wan) 2:6, 7:5, 6:3.

Sázkařská aféra v tenise: K výslechu musela i deblistka Hlaváčková!

TENIS: Strýcová prohrála v osmifinále Australian Open s Azarenkovou

TENIS: Tomáš Berdych se znovu nechal fotit nahý! Kdy mu to sluší víc?

 

Zprávy - další články

Doporučujeme