Černošský pár adoptoval bělošské chlapce. Teď čelí nevhodnému chování ze strany veřejnosti

19. srpna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Jennifer s adoptovanými chlapci. (Foto: Facebook While Black)

Když třiačtyřicetiletá Jennifer McDuffie-Moore z Pensylvánie společně s manželem adoptovali dva malé chlapce, netušili, čemu budou muset v budoucnu čelit. Jelikož pár je tmavé barvy pleti a chlapečci bílé, čelí denně nepříjemným poznámkám od neznámých lidí. Pokřikují na ně, že děti unesli a dokonce je kvůli tomu zastavovala i policie. Informoval o tom Daily Mail.

Tříletí chlapci BraydenTrevor byli biologické matce odebráni ještě v kojeneckém věku. Žena byla těžce závislá na drogách, a tak se o ně nedokázala dostatečně postarat. Děti byly následně svěřeny do péče pěstounů a čekali na adopci.

Právě pro jejich adopci se rozhodli manželé JenniferHarry. Ti si kluky okamžitě zamilovali a považují je za vlastní. Bohužel netušili, jakou vlnu agresivity adopce ze strany veřejnosti spustí. Manželé jsou totiž Afroameričané a Brayden s Trevorem jsou běloši. “Když jsem byla s chlapci na dětském hřišti, všimla jsem si, že mě zkoumavým pohledem pozoruje neznámá žena. Pak jeden z kluků dostal klasický záchvat vzteku, který mívají dětí v jeho věku, a ona mě konfrontovala s tím, že jde zavolat policii. Myslela si, že děti nejsou moje,” popsala adoptivní matka serveru.

Podobným situacím čelí rodina dennodenně. “Pracuji jako sociální pracovnice v oboru adopce a často se setkáváme s tím, že běloši adoptují černošské děti. To už je vcelku běžná situace. Když je to naopak, stále to v lidech vzbuzuje otázky,” dodala Jennifer.

Situaci se snaží dětem vysvětlit a připravuje je na možné další. Pro nikoho totiž není příjemné, když na něj na ulici pokřikují a vyhrožují voláním policie. Chlapci potom pláčou a jsou vyděšení. Jennifer šla s příběhem ven, jelikož chce, aby si lidé uvědomili, že lidé mohou být rodina bez ohledu na barvu pleti. Důležité je, aby oni byli šťastní.

Zprávy - další články

Doporučujeme