Cestující v rakouském vlaku byli zděšeni. V rozhlasu se místo zastávek ozýval projev Hitlera

17. května 2023·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Hrůzný zážitek zažili cestující ve vlaku z rakouského Bregenzu do Vídně. Během cesty se z rozhlasu začal ozývat projev nacistického vůdce Adolfa Hitlera. Podle vyjádření rakouských drah ÖBB se k mikrofonu ve vlaku dostali dva muži se záznamem, za což teď budou trestně stíháni. Informoval o tom deník Der Standard.

Krátce před příjezdem nedělního vlaku rakouských drah ÖBB do Vídně se začal z rozhlasového systému ozývat projev nacistického vůdce Adolfa Hitlera. V RailJet 661 bylo právě vysíláno několik projevů “Seig Heil” přes centrální reproduktor. Obsluha vlaku byla naprosto bezmocná. Doufám, že se co nejdříve vše vyjasní,” napsal na twitter poslanec strany Zelených David Stögmüller.

Podle informací zahraničních médií dva muži přiložili mobilní telefon se záznamem Hitlerova projevu k mikrofonu. V ten moment to některé cestující vyděsilo, protože nikdo netušil, co se děje. Na palubě vlaku byli i lidé, kteří přežili koncentrační tábor a právě pro ně to bylo velmi traumatizující.

Nikdo nám neposkytl žádné vysvětlení ani ujištění, že je vše v pořádku,” stěžoval si jeden z cestujících. Šíření nacistického obsahu je v Rakousku trestné. Dráhy se později vyjádřily, že se od projevu distancují a dodaly, že na dva cestující bylo podáno trestní oznámení.

Zprávy - další články

Doporučujeme