Divadlu Semafor chybí diváci? Suchý nabádá lidi, aby přišli už v září

12. září 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Jiří Suchý – Facebook

Herec a ředitel divadla Semafor Jiří Suchý nabádá diváky, aby chodili na divadelní představení i v září, které je co do návštěvnosti na publikum nejchudší. Zároveň připomíná, že divadlu nebezpečně vzrůstá počet méně skvělých diváků.

Semafor zahajuje svou další sezónu, tentokráte v pořadí šedesátou. A jako obvykle s jistou hořkostí koukám na to, jak mé volání po tom, aby se chodilo na naše představení nejen v dalších měsících, ale i v září, zůstává nevyslyšeno. Žadonil jsem o to asi málo úpěnlivě. Zatímco říjnem počínaje se zájem o vstupenky začíná zřetelně zvětšovat, září je u našich diváků už řadu let v nemilosti,” povzdechl si na svém facebooku Jiří Suchý.

Divadelní herec a režisér však připomíná, že divák má právo přijít do divadla, kdy se mu zachce. “Semafor má štěstí na skvělé diváky, ale někdy mám pocit, že počet těch méně skvělých nebezpečně vzrůstá. Soudím tak podle toho, že se jim občas nedokážu zavděčit,” míní spoluzakladatel Divadla Na zábradlí a Semaforu, kterému je líto, že museli z repertoáru vyřadit hru Zlomené srdce lady Pamely po 29 reprízách nebo Skleněné prkno dokonce po 16 reprízách.

Vážení, kteří čtete tyto řádky.Semafor zahajuje svou další sezónu, tentokráte v pořadí šedesátou. A jako obvykle s…

Zveřejnil(a) Jiří Suchý dne Pondělí 10. září 2018

Ve svém vyjádření se posléze opět vrací k září, kdy chodí nejméně diváků. “Kdyby někomu z vás nebylo naše lamento lhostejné a chtěl by místo v listopadu přijít do Semaforu v září, nabídneme vám dnes pár komedií, které v tomto prvním poprázdninovém měsíci budeme hrát,” vybízí publikum Suchý, jenž vyjmenoval pár her, která budou v divadle Semafor k vidění.

Zprávy - další články

Doporučujeme