Elon Musk chce Trumpovi obnovit účet na Twitteru. Bylo to extrémně pošetilé rozhodnutí, řekl

11. května 2022·Zprávy·Redakce

Elon Musk a Donald Trump. (Foto: ČTK)

Šéf Tesly Elon Musk zvažuje, že zruší na Twitteru ban bývalému prezidentovi USA Donaldu Trumpovi. Podle něj bylo rozhodnutí morálně špatné a extrémně pošetilé. Také mu vadí, že aktuálně je sociální síť velmi levicová a její prostředí chce mít více vyrovnanější. Informoval o tom The Guardian.

Twitter natrvalo udělil ban na účet Donalda Trumpa v lednu 2021. Podle společnosti opakovaně porušoval pravidla sociální sítě a jeho statusy vybízely veřejnost k agresi a nenávisti. K těm právě došlo 6. ledna 2021 v americkém Kapitolu, kdy ozbrojeni Trumpovi příznivci zaútočili na budovu.

Nejbohatší muž světa Musk oznámil koupi Twitteru na konci dubna. Internetovou společnost má koupit za 44 miliard amerických dolarů, což je zhruba bilion korun. Díky tomu získá miliardář kontrolu nad vlivnou sociální sítí, kterou používají miliony lidí. Podle Muska se Twitter převedením na soukromou společnost rozvine a stane se skutečnou platformou pro svobodné vyjadřování. Možná také proto se rozhodl, že odblokuje účet bývalého amerického prezidenta.

Zrušil bych trvalý zákaz Donaldu Trumpovi. Myslím, že to nebylo správné. Rozdělilo to společnost a k ničemu to nevedlo. Bylo to morálně špatné rozhodnutí a extrémně pošetilé,” uvedl Elon během konference, kterou pořádal Financial Times. Bývalý prezident se ale nechal slyšet, že on se už na Twitter nevrátí a dává přednost sociální síti TRUTH, kterou sám založil.

Uvidíme tedy, zda své slovo oba pánové dodrží. Na Twitteru by se přeci jenom Trumpovy příspěvky dostaly k mnohem většímu publiku. Což pro něj bude jistě lákadlem. To by podle The Guardian mohlo pořádně zamíchat s příštími prezidentskými volbami, které USA čekají v roce 2024.

Zprávy - další články

Doporučujeme