FOTO: Škoda představila svoje první auto na hybridní pohon!

17. února 2016·Zprávy·Redakce

Ani česká automobilka Škoda nechce zůstat pozadu a chystá se na vstup do světa hybridních vozů. Na autosalonu v Ženevě představí koncept velkého SUV VisionS poháněný zážehovým motorem 1,4 v kombinaci se dvěma elektromotory.

VisionS má mít v normovaném cyklu spotřebu 1,9 litru benzínu a v čistě elektrickém režimu dojezd 50 km. Vedle benzinového agregátu 1,4 TSI o výkonu 115 kW bude mít elektromotor o trvalém výkonu 40 kW, který je integrovaný do šestistupňové převodovky DSG přenášející výkon na přední kola. U zadní nápravy je umístěn druhý elektromotor o výkonu až 85 kW, který pracuje nezávisle na pohonu přední nápravy. Studie má tedy inteligentní pohon všech kol.

Řidič vozu může volit mezi několika provozními režimy – od čistě elektrického pohonu až po nabíjecí modus, vždy s cílem dosažení maximální efektivity. VisionS zaujme i svým designem, který je “ovlivněný českým kubismem a tradičním českým uměním výroby křišťálového skla.” S délkou 4,7 m, rozvorem 2,7 m, a šířkou 1,91 m bude vůz na silnici nepřehlédnutelný, čemuž pomáhá i fakt, že je prvním škodovkou se šesti sedadly ve třech řadách.

Zatím není rozhodnuto, zda se hybridní pohon objeví v sériové verzi nového SUV pod označením Kodiaq. Nový generální ředitel Škody Bernhard Maier v rozhovoru pro časopis Forbes uvedl, že prvním hybridem značky by měl být Superb současné generace a na trh by se měl dostat ještě v tomto desetiletí. Mateřský Volkswagen již vozy s hybridním pohonem nabízí. Na trhu je hybridní Golf GTE a nově také Passat GTE. 

Za jízdu bez řidičáků nově zaplatíte pokutu až 75 tisíc!

Škoda končí výrobu Roomsteru, ustoupí novým modelům

Ruda z Ostravy chtěl koupit Jágrův Favorit za 800 tisíc! Byl úspěšný?

Zprávy - další články

Doporučujeme