GALERIE: Michel Fleischmann obdržel nejvyšší francouzské vyznamenání

23. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Foto: Lukáš Vaněk, Frekvence 1

V pondělí podvečer převzal prezident mediální skupiny Lagardére Active ČR Michel Fleischmann na francouzském velvyslanectví v Praze Řád čestné legie. Ocenění dostal za celoživotní dílo a přínos.

Prezident mediální skupiny Lagardére Active ČR Michel Fleischmann dnes na francouzském velvyslanectví v Praze převzal nejvyšší francouzské státní vyznamenání – Řád čestné legie. Fleischmann dostal ocenění za celoživotní dílo a přínos. Vyznamenání udělené dekretem prezidenta republiky předal prezidentovi mediální skupiny francouzský velvyslanec v ČR Roland Galharague.

Podle francouzského velvyslance se Flesichmann významně zasadil o vztahy mezi Prahou a Paříží a přispěl ke vzájemnému porozumění a přiblížení obou zemí. Řád čestné legie, jenž se uděluje na základě dekretu francouzského prezidenta, je vyznamenáním za vynikající civilní nebo vojenské zásluhy o francouzský národ.

Svoji cestu jsem našel v médiích. Média vám totiž umožňují dělat mnoho věcí. Je to silné, je to omezující, je to zábavné, je to plné velké zodpovědnosti. Jde totiž o jeden z pilířů demokracie,” řekl Fleischmann při převzetí ocenění. “Udělení Řádu čestné legie vnímám jako uznání toho, co jsem udělal, co dělám, ale také jako výzvu k pokračování v mém snažení při veškerém respektu k evropským hodnotám a ochraně svobody,” dodal. 

Prezident Lagardére Active ČR připomněl, že díky svobodě slova mohou a musí bojovat proti dezinformacím, které se v poslední době šíří po světě.

Mezi Čechy, kteří se můžou pyšnit Řádem čestné legie, jsou například režisér Miloš Forman, kardinál Dominik Duka, bývalý český prezident a dramatik Václav Havel nebo zpěvačka Marta Kubišová.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme