Gottova dcera žádá manželku svého otce, ať vrátí státní covidové dotace! Vyjádřil se i exministr Havlíček

15. února 2022·Zprávy·Luboš Procházka

Nejstarší dcera zpěváka Karla Gotta požádala podle informací Frekvence 1 Ministerstvo průmyslu a obchodu o informace ke covidovým dotacím pro firmu manželky svého otce. Karel Gott Agency s.r.o., jejíž jednatelkou je Ivana Gottová, získala podle webu Hlídač státu nejprve 969 864 Kč ve Výzvě číslo 2 a následně 352 752 Kč ve Výzvě číslo 3. To se Dominice Gottové nelíbí, jelikož podle ní firma spravující uměleckou pozůstalost po jejím otci, vydělávala během covidu velké peníze a byla neustále v zisku.

“Dnes jsem Ministerstvo průmyslu a obchodu požádala podle zákona 106 o informace, na základě kterých dostala firma Karel Gott Agency tak vysoké dotace. Jedinou odloženou činností agentury Karel Gott Agency v době covidu byly, jak jsem zjistila, dva již dříve vyprodané vzpomínkové koncerty na mého otce v pražské O2 areně. Tržba za ně je dost vysoká a paní Gottová zcela jistě dotaci od státu – ať už na pokrytí jakýchkoliv nákladů – nepotřebovala,” napsala Frekvenci 1 Dominika Gottová, která vyzvala manželku svého otce, aby peníze českému státu vrátila. “Výzvu k vrácení peněz činím proto, že se mi takový postup agentury, která pečuje o uměleckou pozůstalost mého otce, hrubě nelíbí a myslím, že by se to nelíbilo ani tatínkovi,” doplnila.
Vyjádření Dominiky Gottové:
Bývalý ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO), který resort v době vyplacení dotací (včetně té pro Karel Gott Agency, poz. red.) vedl, přiznal, že u žádostí ministerstvo nemohlo spekulovat nad tím, kdo má lepší či horší výsledky a komu dá a komu nedá. “MPO ani stát není bankou, aby si vybíral, komu dá a komu nedá! Samozřejmě, že to není dobře, se to teď takto zneužívá a cíleně se to vytahuje. Víme všichni, že byla krize a kdo byl omezen. A ti umělci byli omezeni. Kdyby MPO nepodpořilo kulturní obec, tak by ty peníze nikdy nedostali,” řekl k celé kauze Frekvenci 1 Havlíček. Současné vedení Ministerstva průmyslu a obchodu se zatím stanici k záležitosti nevyjádřilo.
Vyjádření exministra Karla Havlíčka: 

Zprávy - další články

Doporučujeme