Inspekce odhalila v kuřecích kuličkách z Polska salmonelu

1. září 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj. Shutterstock

Salmonelu odhalila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve zmrazeném výrobku z kuřecího masa z Polska. Laboratorní rozbory bakterii objevily ve výrobku s názvem Southern Fried Chicken Popsters, Kuřecí kuličky na jižanský způsob od firmy Iceland. V tiskové zprávě to v úterý oznámil mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Nemoc salmonelóza, kterou bakterie způsobuje, doprovázejí hlavně průjmy a často také zvracení a horečky.

Inspektoři SZPI vzorek odebrali v maloobchodní provozovně Iceland Czech v pražské Leopoldově ulici. “Prodejce závadnou šarži L:13620 na základě výzvy již stáhl z tržní sítě. Důrazně doporučujeme všem spotřebitelům, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali,” uvedl Kopřiva. “S kontrolovanou osobou zahájíme správní řízení o uložení pokuty,” doplnil.

Salmonelóza je nebezpečná hlavně pro starší lidi a děti, protože se hůře vyrovnávají s rychlou ztrátou tekutin. Při dlouhodobé nákaze může nemoc způsobit i poškození jater a ledvin.

Zprávy - další články

Doporučujeme