Jan Rajnoch: Česká liga udělala obrovský pokrok. Týmy jsou dobře připravené

12. února 2024·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Ondřej Kopa

Jan Rajnoch (Zdroj: Frekvence 1)

Hostem Press klubu byl fotbalový komentátor Jan Rajnoch. V sobotu začala po zimní pauze jarní část první fotbalové ligy. Vedoucí Sparta si zahrála proti Karviné a vyhrála nad ní 3:0.

Podle podzimní tabulky si SpartaSlavie hraje vlastní soutěž. Může je ještě někdo ohrozit? “Řeknu to slovy pana Šádka, který se k tomu vyjádřil. Ambice Plzně jsou vždycky nejvyšší, ale momentálně i pan Šádek ví, že náskok těchto dvou týmu a odskočení obou pražských je trošku jiné, než v minulosti. Takže je fakt, že Sparta a Slavie jsou dál. Plzeň se samozřejmě bude snažit jim trošku šlapat na záda, ale záleží, jak vstoupí do jarní části,” popsal Rajnoch.

Souboj Sparty a Slavie asi bude hodně na krev. Sparta vyhrála v posledních šesti podzimních kolech a v přípravě zvítězila ve všech čtyřech zápasech.Sparta je momentálně konsolidovaná na velmi dobré úrovni. Klub za poslední dva roky ušel obrovský kus cesty. Je to vidět nejenom na hře, ale i na práci s fanoušky. Což u Slávie je podobné s rozdílem jen o pár procent, tím, že přišel nový majitel. Byly tam určité změny, tak chvíli bude trvat, než si celkové nastavení klubu sedne. Sparta je dál i s mládeží tréninkového centra. Slavie to chce teď vše budovat. Tam si myslím, že má Sparta malinko navrch, což se může v konečném zúčtování ukázat,” řekl fotbalový komentátor.

Slavii a Spartu čekají dva vzájemné duely v poháru a 2. března je derby, které se hraje na Spartě. Tam se ale podle Rajnocha nerozhodne. I přesto, že by jeden tým zvítězil v utkání, tak pořád je dost kol a hlavně nadstavba, kde je bude zřejmě čekat další vzájemný zápas,” uvedl s tím, že nepatrně bodů mohou týmy po cestě ztratit. Sázkové kanceláře se začátkem jarní části první fotbalové ligy sice favorizují na zisk titulu Spartu, přesto větší počet Sázek míří na Slavii.

Česká liga udělala podle Rajnocha za poslední dva roky obrovský pokrok. Nejenom v prvních patrech, ale i v prostřední skupině, nebo ve skupině o udržení. Jsou vidět kvalitní zápasy, týmy jsou dobře připravené. Myslím si, že na to má vliv vlna nových mladých trenérů a jde vidět atraktivní hra,” popsal.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme