Konec focení ikonického pohledu na Hallstatt? Dřevěná bariéra nevydržela ani týden

17. května 2023·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Rakouská obec Hallstatt je oblíbeným turistickým místem v jakémkoliv roční období. Malebná vesnička uchvacuje v zimě, na jaře, v létě i na podzim. Turisté jí milují, ale místní už z přívalů nadšenců tolik potěšeni nejsou. A tak se rozhodli pro rázný krok. Informaci přinesl deník Kronen Zeitung.

Hallstatt je jedním z nejnavštěvovanějších míst z celé země, ale místní obyvatelé si neskutečný příval turistů moc neužívají. Proto se na konci minulého týdne rozhodli zakročit a na místo, kde si lidé vesničkou v čele s ikonickou štíhlou věží luteránského kostela, pohledem na Alpy i nádherným jezerem fotí, vztyčili dřevěnou bariéru. 

K tomuto kroku se rozhodla radnice města. Už v úterý odpoledne ale bariéra zmizela. Dobře míněno neznamená automaticky dobře uděláno,“ vysvětlil starosta obce Alexander Scheutz. Místním nejvíce vadí hluk a dopravní ruch, Hallstatt ročně navštíví více než milion turistů, především z asijských zemí. Starosta přiznává, že s návalem turistů se potýkají mnoho let, ale nikdo moc netuší, co s tím dělat. 

Starosta tak nabízí další řešení. Tím je instalace velkoplošného plakátu s nápisem „My tady bydlíme“, aby prý návštěvníci věděli, že se nacházejí v obydlené oblasti. „Samozřejmě to bude i v anglickém jazyce,“ řekl starosta. Hallstatt je na seznamu dědictví UNESCO a je tak populární, že v Číně vyrostla jeho kopie. 

Zprávy - další články

Doporučujeme