Libor Knot: V Česku máme více než sto středisek, kde sjezdové tratě fungují naplno

6. února 2024·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Romana Navarová

Libor Knot. (Zdroj: Frekvence 1)

Hostem Press klubu byl ředitel Asociace horských středisek Libor Knot. V rozhovoru jsme probrali, zda jsou česká lyžařská střediska plná, přeci jen začaly jarní prázdniny a v jakém stavu je sníh na sjezdovkách? Kde mají nadšenci lyžování jistotu, že si i při počasí nad nulou dobře zalyžují?

V tuto chvíli funguje téměř sto procent lyžařských středisek. Více jak 100 míst v České republice disponuje v průměru s 50 cm sněhu na sjezdových tratí, ale někde je to i metr. I když současná povětrnostní situace je špatná, ale snad se to bude jen zlepšovat, uvedl Knot na úvod Press klubu.

České hory jsou pro lyžaře podle ředitele stále dobrou volbou, protože jistota sněhu tady je. Máme tady více než sto středisek, u kterých fungují naplno sjezdové tratě,” popisuje. Letos se lyžaři těší z nových sjezdových tratí například ve Špindlerově Mlýně a na Dolní Moravě, kde je nově nejdelší modrá sjezdovka v Česku.

Co se týče cen, tak podle Knota řada lyžařských středisek letos nakonec nezdražovala. Dvě třetiny středisek vůbec nezdražovaly. Zbylá jedna třetina to posunula o nějaké dvě až tři procenta,” popisuje. S výkyvy počasí se musí majitelé středisek naučit žít. Je to nahoru, dolů… Tam, kde technické zasněžování funguje velmi dobře, tak sjezdovky jsou opravdu skvělé. Nedá se říct, že by toto počasí tomu nějak vadilo. Spíše to vadí návštěvníkům. Pokud není optimální počasí, dost prší, tak sjezdovky jsou připravené, ale návštěvnost je pak nižší,” dodal na závěr ředitel Asociace horských středisek s tím, že všichni doufají, že se zimní počasí ke konci týdne vrátí.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme