Masakr v Kodani si vyžádal tři oběti. Další čtyři jsou vážně zranění

4. července 2022·Zprávy·Redakce

Střelba v Kodani. (Foto: ČTK)

V neděli večer v nákupním centru v Kodani došlo ke střelbě. Vyšetřován je 22 letý muž z Dánska. Zabil tři lidi, další čtyři jsou těžce zranění a mnozí další mají lehčí poranění. Motiv zatím není známý. Muž podezřelý z vraždy stane dnes před soudem. Informovala o tom agentura Reuters.

Dvaadvacetiletého Dána zadržela policie krátce po střelbě. Šéf kodaňské policie Sören Thomassen dříve v neděli uvedl, že motiv střelce není znám a nevyloučil teroristický čin. Na noční tiskové konferenci uvedl, že vyšetřování pokračuje, ale že policie nemá žádné náznaky, že by do útoku byl zapojen ještě někdo další.

Oběťmi jsou dva dánští občané – 17letý chlapec a 17letá dívka – a 47letý Rus.Čtyři další lidé – dva dánští a dva švédští občané – utrpěli závažná střelná poranění. Jejich stav je podle Thomassena kritický, ale stabilizovaný. Šéf kodaňské policie dodal, že několik dalších lidí se lehce zranilo, když utíkali z nákupního centra. Své oběti si střelec vybíral náhodně. Pravděpodobný střelec se podle Thomassena v minulosti léčil na psychiatrii.

Nákupní středisko Fields je ve čtvrti Amager zhruba mezi centrem města a letištěm. Když zazněly první výstřely, tak podle svědků citovaných dánskými médii vyrazila před nákupní centrum více než stovka lidí. Policie je vyzvala, aby se od místa drželi dál. Snímky z místa zachycují lidi, jak vybíhají z nákupního centra. Dánská televize TV2 zveřejnila fotografii muže na nosítkách. Svědci uvedli, že lidé plakali a schovávali se v okolních obchodech.

Zprávy - další články

Doporučujeme