Miloš Zeman: Sám bych uvítal, kdyby ministrem zdravotnictví zůstal pan Prymula. Nicméně plně respektuji názor premiéra

31. ledna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Luboš Procházka

Prezident Miloš Zeman (Foto: Frekvence 1)

V neděli uveřejnila Česká televize informaci o tom, že se uvažuje v pořadí o třetí výměně ministra zdravotnictví. Také se konala další demonstace proti koronavirovým opatřením na Václavském náměstí v Praze. Právě o opatření, očkování a aktuální situaci v České republice se pro Frekvenci 1 vyjádřil prezident Miloš Zeman.

Možná výměna ministra zdravotnictví

Prezident uvedl, že nic o výměně stávajícího ministra Jana Blatného (ANO) nic neví. Já sám bych upřímně řečeno uvítal, kdyby ministrem zdravotnictví zůstal pan Prymula a sice z toho důvodu, že pan Blatný je odborník na dětskou hemofilii, což je dosti daleko od dnešní pandemie. Nicméně plně respektuji názor premiéra, který si může vybrat své ministry,“řekl svůj názor Miloš Zeman.

Demonstrace proti vládním nařízením

V neděli se na Václavském náměstí konala další demonstrace s názvem – Jsme lidi, nás nevypnete. Sešli se na ni stovky lidí, kteří nesouhlasí s vládními opatřeními a současnou situací v zemi. Vystoupila zde například zpěvačka Ilona Csaková nebo poslanec Lubomír Volný, který se minulý týden popral ve Sněmovně. “Je vidět, že český národ se stává stále rozumnějším a rozumnějším. Pokud jde o pana Volného, tak toho bych snad ani nechtěl komentovat a pokud jde o paní Csakovou, tak tu jsem nedávno uváděl jako autorku výroků, že za koronavirus může Bill Gates. Ten výrok je tak stupidní, že stačí, když ho uvedete a dalšího komentáře netřeba,” uvedl prezident.

Podle prezidenta je důležité nastolená opatření respektovat a lidé musí být trpěliví. “Já respektuji všechna opatření, i když si myslím, že je v autě mít roušku zbytečné, tam se shlukuji se svým řidičem, ale přesto to dodržuji. Pevně doufám, že občané pochopí, že je zapotřebí vydržet několik měsíců, než zaberou opatření, ale i vakcíny,” dodává Zeman.

Zprávy - další články

Doporučujeme