Podle matky byla uvnitř Kinder vajíčka rasistická hračka! Co ji tak popudilo?

16. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Australská maminka si stěžovala výrobci populárního Kinder vajíčka, že v něm našla rasistickou hračku. Společnost se omluvila s tím, že jde o nedorozumění. Přesto však přestalo hračku do čokolády dávat.

Kimberly z Austrálie, matka 15měsíčního syna, si myslela, že její dítě bude mít z hračky schované v Kinder vajíčku radost a že si s ní bude hrát. Když se však na hračku podívala, zděsila se.

Tohle je masivní nedopatření, jaké kdo kdy mohl vidět,” uvedla rozhořčená matka pro server Kidspot. “Je těžké najít něco, co by vyvrátilo tvrzení, že na hračce Kinder Surprise nejsou iniciály KKK. Vyvstává otázka, co společnost podporuje a jestli nejde o podprahový marketing,” myslí si.

Mluvčí společnosti Ferrero, která dětmi oblíbené vajíčko vyrábí, matce odpověděl, že se jedná o nedopatření a že nebylo úmyslem vzbudit nějakou asociaci s iniciály KKK. Čokoláda Kinder totiž slavila 50 let své existence, a proto vyšla limitovaná edice vajíček s postavičkami, z nichž jedna má tři balónky a na každém je písmeno K. Matka se domnívá, že je to propagace Ku-klux-klanu, militantní organizace prosazující nadvládu bílé rasy. Tři balónky byly podle mluvčího prý použity proto, že jeden by udělal hračku nestabilní.

Matka byla v odpovědi také ujištěna, že se to už víckrát nebude opakovat a že vajíčka s hračkou byla stažena z prodeje a zničena.

Zprávy - další články

Doporučujeme