PŘEHLED: Dopravu na silnicích komplikuje sníh

21. listopadu 2018·Zprávy·Karolína Stránská

V Libereckém kraji je sníh na silnicích nižších tříd v horských oblastech Semilska a Jablonecka. Jinak jsou vozovky v kraji po ošetření mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Místy mohou dopravu komplikovat mlhy, vyplývá z údajů na dopravním webu.

Teploty byly ráno mezi dvěma a minus jedním stupněm Celsia. Ve vyšších polohách Krkonoš na Semilsku je ujetá vrstva sněhu do dvou centimetrů, slabá vrstva rozbředlého sněhu je na některých silnicích II. a III. tříd v Jizerských horách na Jablonecku.

I na silnicích v Pardubickém kraji místy leží sníh. Řidiči s ním musejí počítat ve výše položených oblastech. Někde také dopravu znepříjemňují mlhy, uvádějí silničáři.

Rozbředlý sníh leží na vozovkách v okolí Lanškrouna. Slabý sněhový poprašek je na menších komunikacích v oblasti Žamberka, v Železných horách je na cestách, které se nesolí uježděná vrstva sněhu do jednoho centimetru.

Ráno bylo v Pardubickém kraji většinou zataženo, foukal slabý vítr. Na Orlickoústecku se vyskytovaly mlhy. Teploty se pohybovaly mezi minus dvěma a plus dvěma stupni.

Zvýšenou opatrnost řidičů vyžaduje i stav silnic v Jihomoravském kraji. Vyplývá to z webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje. Na méně využívaných úsecích na Blanensku jsou pozůstatky rozbředlého sněhu. Na Znojemsku je kvůli počasí snížená dohlednost.

Teploty se v Jihomoravském kraji pohybují od minus jednoho do tří stupňů Celsia. Silnice jsou holé a mokré. Pozor je potřeba dát na dálnicích, komunikacích první třídy, ale i na silnicích druhé a třetí třídy.

Komunikace na Blanensku jsou po chemickém ošetření, na úsecích sypaných inertním materiálem jsou zbytky sněhu. V celém kraji vane slabý vítr.

Podle předpovědi by mělo být většinou zataženo, ojediněle by mělo slabě sněžit nebo mrholit. Ráno ojediněle může být i mrznoucí mrholení. Nejvyšší denní teploty budou od jednoho do čtyř stupňů Celsia, na horách budou denní maxima mezi dvěma a minus jedním stupněm.

Zprávy - další články

Doporučujeme