Sněhová kalamita zachvátila Boží Dar. Na místo vyrazil reportér Frekvence 1!

10. ledna 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Silničářům se dnes před 11:00 podařilo zprůjezdnit silnici z Jáchymova na Boží Dar a k hraničnímu přechodu. Uzavřena zůstává silnice od kruhového objezdu na Neklid a Klínovec, z Přebuzi na Rolavu a z Jindřichovic na Háj v Krušných horách.

Trvá také uzavírka silnice z Bublavy ke státní hranici, kterou silničáři uzavřeli dnes v noci, uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Průjezd z Jáchymova na Boží Dar po silnici I/25 dnes kromě sněhu zkomplikovalo také několik spadlých stromů. Slabě sněží i v nižších polohách, silnice v kraji jsou sjízdné jen s velkou opatrností.

“Prozatím zůstává uzavřena silnice od božídarského kruhového objezdu na Klínovec. Technika však v místě pracuje, aby i zde byl v co nejbližší době obnoven silniční provoz,” uvedla Týřová.

Boží Dar byl kvůli silnému větru a sněžení od úterního odpoledne prakticky odříznutý. Obslužnost města musela zajistit policie ve spolupráci se silničáři, pomáhala také horská služba. V určitou dobu vždy shromáždili místní obyvatele, autobusy a zásobování a přivolaný sypač kolonu odvedl do Božího Daru. Zajištěn byl také průjezd záchranářů. Turisty policie vracela zpět, aby neuvízli na cestě ve sněhu a neznemožnili průjezd pluhu. Na Přebuz se lidé mohou dostat od Krásné Lípy. Od Dolních Niv je sjízdná silnice na Háj.

Podle předpovědi meteorologů by v Krušných horách mělo dále sněžit a mohou se tvořit sněhové jazyky a závěje. Srážky začnou slábnout až k večeru, bude ale mrznout a může se tvořit námraza a zmrazky. Vítr by dnes mohl na horách v nárazech dosáhnout rychlosti až 55 kilometrů v hodině.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme