Státní zástupce obžaloval v kauze Čapí hnízdo Babiše a jeho někdejší poradkyni

21. března 2022·Zprávy·ČTK

Čapí hnízdo (Zdroj: Frekvence 1)

Státní zástupce Jaroslav Šaroch dnes podal obžalobu na předsedu hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu rekreačního a konferenčního areálu Čapí hnízdo.

O obžalobě bývalého premiéra Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyně Janě Nagyové  dnes informoval mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Případem se bude zabývat Městský soud v Praze. Babiš vinu dlouhodobě odmítá. Kauzu Čapí hnízdo pokládá za vykonstruovaný a účelový pokus o svou kriminalizaci a o snahu vystrnadit ho z politiky. Vinu v minulosti odmítla i Nagyová.

Státní zástupce Městského státního zastupitelství v Praze podal dne 21. března 2022 obžalobu na dvě fyzické osoby ve věci v mediálním prostoru označované jako kauza Čapí hnízdo,” uvedl Cimbala. Jedné obviněné osobě je podle něj kladeno za vinu, že se dopustila dotačního podvodu a poškození finančních zájmů Evropské unie, jednání druhé osoby je kvalifikováno jako pomoc ke zločinu dotačního podvodu.

Zprávy - další články

Doporučujeme