Termostaty v kancelářích jsou nastaveny sexisticky, tvrdí hvězda seriálu Sex ve městě

29. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: ČSFD

Podle někdejší představitelky jedné z hlavních rolí seriálu Sex ve městě Cynthie Nixonové, která se uchází o post kandidátky demokratické strany na guvernérku v americkém státě New York, jsou termostaty ve velkých kancelářích nastavovány sexisticky. Informoval o tom deník The New York Times.

Jak na to Cynthia Nixonová přišla? Na věc ji totiž upozornil její volební štáb, který možné kandidátce na guvernérku řekl, že má jít na předvolební debatu do studia, ve kterém je příliš chladno. Její tým totiž vycházel z toho, že současný guvernér státu New York a soupeř v nadcházejících demokratických primárkách Andrew Cuomo má rád chladné prostředí.

Štáb Nixonové proto navrhl, aby se teplota ve studiu nastavila na 24,5 °C s tím, že pokud protistrana nebude souhlasit, jsou připraveni najít kompromis.

Kampaň Nixonové se těší paranoie a melodramatu a tato hloupá obvinění nejsou nic než to samé. Můžou debatovat o debatách, ale guvernér se zaměřuje na zásadní diskuzi o problémech, kterým New York čelí,” uvedla mluvčí současného guvernéra.

Americký deník však dal představitelce Mirandy za pravdu, neboť se odkázal na studii publikovanou před třemi roky v prestižním vědeckém časopise Nature. V té se píše, že teplota v kancelářích je už pár desetiletí nastavena podle standardů ze 60. let 20. století. Ty prý navíc byly vytvářeny podle požadavků mužů.

Zprávy - další články

Doporučujeme