Žena porodila během jízdy v autě. O volant se postaral autopilot

10. ledna 2022·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

První narozené dítě si na svůj účet může připsat výrobce automobilů Tesla. Manželé Keating Sherry a Yiran vezli svého tříletého syna do školky. Těhotné Yiran praskla voda zrovna, když byli v dopravní zácpě. Oba věděli, že to do porodnice nestihnou, a tak Keating nastavil řízení na autopilota, aby se mohl věnovat své rodící ženě. Informoval o tom deník Philadelphia Inquirer.

Velmi dramatický porod se odehrál již v září, rodina jeho okolnosti zahraničním médiím popsala až teď. Když Yiran praskla voda, byli s manželem a synem vzdáleni od porodnice dvacet minut. Jenže doprava se nehnula ani o píď. Proto Keating v Tesle nastavil režim autopilota, protože chtěl manželku, co nejvíce podpořit.“Říkal jsem jí, aby zhluboka dýchala. To byla ale i rada pro mě, adrenalin mi vyletěl do oblak,” uvedl pro Philadelphia Inquirer muž. Přesto měl pro všechny případy, jednu ruku lehce položenou na volantu.

Žena si nejprve myslela, že to vydrží do porodnice, ale marně. Čas na navigaci, který označoval, kolik minut zbývá do příjezdu do nemocnice, se vůbec nekrátil. “Mám tlačit, nebo to zadržet? Tlačit, nebo zadržet? S*át na to, prostě to udělám,” popsala deníku své myšlenkové pochody Yiran.

Když Tesla dojela konečně do cíle, holčička už byla na světě. Sestřičky, které ženě přispěchaly na pomoc, už jen odstřihly pupeční šňůru. Když lékař sdělil rodičům, že je dívenka v pořádku a zdravá, tak se jim obrovsky ulevilo.

Pro Teslu je porod darem z nebes

Rodiče uvažovali, že by dcerku pojmeovali Tess, na počest výrobce auta, ve kterém přišla na svět. Nakonec zvolili jméno Maeve Lily. Tatínek poděkoval inženýrům Tesly za jejich brilantního autopilota, díky kterému se mohl věnovat naplno manželce.

Pro Teslu je podle serveru Flowee tato pozitivní zpráva velmi důležitá. Automobilka se totiž delší dobu potýká s nedůvěrou veřejnosti ohledně bezpečnosti jejich aut a také má problémy s přístupem k zaměstnancům. Nedávno pařížská taxislužba po smrtelné nehodě přestala používat vozy Tesla Model 3. Také na Floridě čelila žalobě kvůli nehodě, při které v roce 2019 zemřel v Modelu S americký teenager. Na pracovišti pak podle zaměstnanců společnosti dochází k rasové diskriminaci a sexuálnímu obtěžování.

Co na to Jan Kraus?

Zprávy - další články

Doporučujeme