Kristina Kloubková: Přemýšlela jsem o sebevraždě

26. března 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Kristina Kloubková (Foto: Profimedia)

Moderátorka Kristina Kloubková se rozpovídala o svém psychickém zdraví. První náznaky deprese zaznamenala po porodu dcery Jasmíny a v prvních měsících jejího života se situace výrazně zhoršila. Nepomohly tomu ani neustále hádky doma.

Moderátorka Televizních novin dokonce přiznala, že uvažovala o sebevraždě. „Byla jsem na tom psychicky fakt zle. Chtěla jsem to vzdát. Říkala jsem si, že má tátu, ten ji miluje a já tu být nemusím,“ otevřela se v pořadu 13. komnata Kristina Kloubková. V té době svou nepříjemnou situaci zvládla díky podpoře kamarádky a rodiny.

I když moderátorka na televizní obrazovce působí sebevědomě a na diváky se příjemně usmívá, skutečnost je jiná. Po letech se ji totiž znovu psychické problémy vrátily a bohužel se k tomu přidala i panická ataka. Práci však  Kristina neodsunula na druhé místo, nezvolnila a nadále i přese všechny signály pokračovala. To se samozřejmě podepsalo na jejím zdraví.

„Byla jsem nepříjemná a byla jsem furt strašně unavená. Začaly mi stavy, že jsem se začala klepat nebo jsem nemohla dýchat,“ prozradila moderátorka v premiérové 13. komnatě. „Před vysíláním Odpoledních televizních novin jsem třeba přestávala vidět. To pro mě bylo nemyslitelné, musela jsem fungovat a to, že mi bylo v práci špatně, nikdo nevěděl,“ dodala Kloubková. Vše nakonec vyústilo v kolaps a později pobyt v nemocnici, kde se Kristině dostalo patřičné pomoci.

„Pro mě byla životní prohra, že beru antidepresiva. Pan doktor mi vysvětloval, že to je propojení nervů, že se to spojí v mozku a budu mít od věcí odstup. A že to budu brát devět měsíců,“ popsala moderátorka svou prvotní zkušenost s antidepresivy. „Ta terapie byla důležitá v tom, že člověk mohl každý týden ze sebe vypustit všechno, všechny strachy, obavy a všechny věci, které se mu staly,“ rozvedla Kristína téma terapie, která ji podle vlastních slov zachránila život. Moderátorka je za svou otevřenost obdivována kolegy, ženami i publikem, jelikož přetěžování organismu v rámci dokonalého výkonu v profesním životě je stále ještě neprobádané území. Proto se Kloubková snaží na podobné situace upozorňovat a pomoci ostatním lidem.

Celebrity - další články

Doporučujeme