Ve svých rolí se rozdala a už neměla, kde brát energii. Pečovatelka Hlaváčové (†85) promluvila o jejích posledních dnech

26. ledna 2024·Celebrity·Redakce

Jana Hlaváčová (Zdroj: Profimedia)

Jana Hlaváčová (†85) už roky bojovala s mnoha zdravotními problémy, kvůli kterým ani nevycházela na veřejnost. Měla svou pečovatelku Janu Pazourovou, která se o ni starala. A ta nyní prozradila, jaké byly poslední dny života české herečky.

Jana Pazourová se o Janu Hlaváčovou staral několik let a za tu dobu se sblížila nejen se samotnou herečkou, ale i s její rodinou. Především s její dcerou Báro Munzarovou, která se o nemocnou maminku také starala. „Jana byla úžasná, nejen herečka, ale i kamarádka a přítelkyně. Chodily za ní občas kolegyně z Národního divadla, třeba Tánička Medvecká, Jana Boušková nebo Bára Hrzánová,“ nechala se slyšet pečovatelka pro web i60.

Oceňovanou hvězdu českého filmu i divadla pravidelně navštěvovala i bývalá tajemnice Národního divadla Helena Tuháčková. „Vždy přišla s bábovkou a povídaly si s Janou o divadle, vzpomínaly a probíraly divadelní drby. Já jsem vždycky udělala kávičku a něco na zub a poslouchala historky ze zákulisí nebo z jejich společných dovolených, na které jezdily se svými dětmi.

Obě dámy společně rády sledovaly televizi, především snímky, kde hrál hereččin manžel Luděk Munzar (†85). Podle pečovatelky milovala snímek naši Naši furianti. „Když Luděk zemřel, seděli jsme všichni kolem Janiny postele a sledovali jsme je s dojetím a nostalgií v televizi,“ prozradila. Hlaváčová měla i velkou slabost pro zvířata, hlavně pro svého kocoura Rubína. Ten ji miloval. „Byl to takový kočičí Metuzalém. Vyzáblý, vypelichaný, bez zubů, skoro slepý, skoro hluchý a díky veterinářům, kteří mu léčili jeho nesčetné kočičí neduhy, to byl nejdražší kocour ve střední Evropě, jak říkala Bára.

Herečka zemřela po dlouhé nemoci 13. ledna. Posledních několik let na veřejnost nevycházela a v posledním rozhovoru, který dala pro web Aha!, se svěřila, že je na tom zdravotně špatně. „Mně je 82 a nemůžu už nic, zdraví neslouží a jsem k ničemu. Vždyť já už jenom spím. Už jsem smířená s tím, že to může přijít zítra, každou chvíli. Jsem ležák a nikam nechodím.”  S tím souhlasí i její pečovatelka. „Pravda je, že se tak rozdala ve svých rolích, že už nebylo kde brát energii. Jako kdyby se rozdrobila na malé kousíčky a s každou postavou divákům odevzdala ten kousíček sebe,” uzavřela.

Celebrity - další články

Doporučujeme