Zemřel Josef Laufer (†84). Poslední čtyři roky byl v umělém spánku, přátelé k němu nesměli

21. dubna 2024·Celebrity·Redakce

Josef Laufer (Zdroj: Profimedia)

To, co se čekalo vlastně každý den, přišlo uprostřed dubna. Zemřel herec a zpěvák Josef Laufer (†84), kterému se před čtyřmi roky stala osudná operace kolene, při které mu v březnu 2020 selhalo srdce. Následně byl uveden do umělého spánku, ve kterém zůstal až do své smrti.

Slavní, kteří sledovali životní boj představitele Kohna z komedií Kameňák dostali v sobotu smutnou zprávu. „Táta odešel,“ rozeslala přátelům a kolegům jeho jediná dcera Ester. Informaci následně potvrdil ředitel Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg. „Podle Ester Pepa zemřel na zástavu srdce,“ řekl Blesku.

Osudnou se mu stala operace kolene, která vypadala jako banální. Do té doby neměl Josef Laufner žádné výrazné zdravotní problémy. Byl aktivní sportovec, jednu operaci kolene zažil v roce 2016, trápila ho záda či kyčel. Zásadní zdravotní problémy, které přišly po operaci kolene, byly proto velmi nečekané. Na herci se se podepsal stres z dlouhodobého onemocnění jeho manželky Ireny Greifové, se kterou měl dceru Ester. Greifová byla po toxickém šoku dlouho ve vážném stavu v nemocnici. Následně byla v soukromé LDN. Nakonec zemřela v roce 2022 v 83 letech. V tu dobu byl ale herec už dva roky v umělém spánku. O smrti své milované ženy se tak nikdy nedozvěděl.

Jeho přátelé a rodina doufali, že se herec, jehož maminka byla Španělka, z umělého spánku probudí. Bohužel se to nakonec nestalo. „Čtyři roky byl v nemocnici ve stavu, o kterém jsme měli jen zprostředkované informace. Ale co vím od Ester, Pepík nebyl na přístrojích, ale nebyl k němu povolen přístup. Takže jsme ho nemohli ani navštěvovat,“ řekl pro Českou televizi šéf Divadla Broadway a producent Oldřich Lichtenberg.

S Oldříchem byli nejen přátelé, ale i kolegové. Pracovně měli spoustu plánů. „My jsme s Pepíkem posledních 15, 20 let intenzivně spolupracovali. Měl hodně rolí v Divadle Broadway a hlavně jsme s partou kamarádů chodili pravidelně na pivo. Vždycky byl plný života. Pamatuju si na jeho koncert v Hybernii k jeho 80. narozeninám – to nebyla žádná tryzna, ale koncert plný energie. A Pepík byl vždycky plný plánů,“ popsal a zavzpomínal na okamžik, kdy se viděli naposledy. Když jsme se naposledy viděli u Jelínků, při odchodu řekl, že jde na malou plánovanou operaci, a že za pár dní bude zpátky. Plánovali jsme dokonce další představení. Ale toho se už Pepík nedožil.” 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme