MIRAI spojují Česko a Slovensko. Vydávají novinku čas rány zahojí a vyráží na sLOVEnské turné

16. března 2024·Hudba·Redakce

Mirai a Majk Spirit

Mirai v posledních měsících své fanoušky zásobuje novou hudbou a naznačuje, jak asi bude znít nová deska, které se dočkáme už 12. dubna. Bude se jednat o zvukově velmi rozmanité, dokazují všechny nejnovější singly - dopis, summer love, all night long nebo poslední hit nespíš. Další ochutnávkou z chystané studiovky je píseň Čas rány zahojí, na které kapela spolupracovali s Majkem Spiritem. Živě představí na svém již druhém sLOVEnském turné, které začíná 23. března.

Čas je leitmotiv velké části desky. Slavíme s kapelou deset let, mně bylo 30 a ač to nebylo v plánu, nejspíš mi to leží na srdci. To, jak všechno rychle utíká, a že spoustu věcí čas nějak záhadně vyřeší, i když tomu nemusí jít nutně naproti,” přibližuje Mirai téma nového singlu a částečně celého alba. Je to takové docházení k věčným pravdám, které jsou tak moc klišé, že už jim nedáváte váhu, ale něco málo si odžijete a dáte vesmíru za pravdu,” dodává zpěvák.

Singl Čas rány zahojí napsal frontman kapely Mirai Navrátil opět ve spolupráci se svým dvorním producentem fiedlerskim. Při skládání hudby se nechali oba hudebníci inspirovat zvukem dvanáctistrunné akustické kytary. „Její zvuk mě fascinoval. Nakonec jsme jej nepoužili, ale to tak bývá často. Protože ten výsledek vás hodí úplně jinam,” říká Mirai. Svou sloku pak přidal slovenský rapper Majk Spirit. „S Majkem se známe už roky. Už tak pět let si posíláme nějaké dema a slibujeme si, že dáme společnou věc, ale až teď se to stalo. Majk byl na natáčení super profík. Přišel, dal pár ‚tejků‘ a nebylo co řešit,” dodává frontman s nadšením. O lehce temnější videoklip se stejně jako u singlu nespíš postarali videomakeři z ButterflyKids.

Nového alba, jehož název kapela již brzy prozradí, se dočkáme už zkraje dubna. „Myslím, že tam jsou silné songy. Napsal jsem jich asi 40 a na desce skončí jen 11. Mám pocit, že je z desky cítit svoboda a ne tlak na úspěch a čísla. Kapela, která tu je 10 let a splnila si po cestě spoustu snů, už dělá hudbu hlavně proto, že jí to naplňuje a baví se tím,” láká fanoušky Mirai.

Nové album přivezou Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Michal Stulík a Tomáš Javůrek na přelomu března a dubna v rámci MIRAI sLOVEnsko TOUR 2024 do pěti klubů napříč Slovenskem. „Moc se těším. Na kluby poslední roky v Česku nebyl vůbec prostor a já mám hrozně rád tu intenzitu. Navíc jakkoliv podivně to zní, je to pro nás speciální moment exotiky. Třeba Košice už jsou hodně jinej kraj a má to celé dost jiný vibe. Navíc to vypadá, že budou kluby vyprodané, což bylo loni dost jinak. To jsme se třepali, ať vůbec někdo dojde,” uzavírá frontman kapely. Čeští fanoušci se kapely MIRAI dočkají na Summer Festech, které startují dva měsíce po konci slovenského turné.

Hudba - další články

Doporučujeme