Babicovy recepty: Rýžové rolky s avokádem a mleté maso s bramborovými plátky

3. března 2018·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

Rýžové rolky s avokádem

3 avokáda

hrnek sušených v oleji naložených rajčat

1 chili paprička

1 střední cibule

2 lžičky koriandr čerstvý nasekaný

trochu citronové štávy

8 rýžových placek

kukuřičná moučka

slunečnicový olej

Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a společně s rajčaty a chilli papričkou nakrájíme na menší kostky. Smícháme s koriandrem, na jemno nakrájenou cibulí a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme. Rýžové placky namočíme do vody. Za minutu, když změknou vytáhneme a roztáhneme na stůl. Naplníme avokádovou směsí, po stranách založíme a stočíme do rolky. Konce potřeme vodou. Smícháme kukuřičný škrob s vodou. Rolky do směsi ponoříme a smažíme v rozpáleném oleji do křupava .

Mleté maso s bramborovými plátky

500 g mletého masa vepřové plus  hovězí

sůl,pepř

750 g brambor

4 lžíce oleje

3 cibule

petrželka

 

Na 2 lžících oleje na pánvi opečeme mleté maso osolíme a opepříme  a vyndáme. Pánev vytřeme papírovou utěrkou. Brambory oloupeme a nakrájíme na 3 mm tenké plátky. Bramborové plátky na oleji na pánvi opečeme, přiklopíme a 10 minut opékáme. Pokličku sundáme, promícháme a opékáme dalších 5 minut. Přidáme cibuli nakrájenou na hrubo, vrátíme mleté maso a opékáme dalších 5 minut. Nakonec posypeme nakrájenou petrželkou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme