McDonald’s kvůli rostoucí inflaci zvyšuje v zahraničí ceny. Dotkne se to i Česka?

28. července 2022·Jídlo a pití·Redakce

McDonald’s. (Foto: Shutterstock)

Inflace a ekonomická krize se dotýká opravdu každého. Výjimkou není ani oblíbený fastfoodový řetězec McDonald's, který podle deníku Mirror podražuje svá menu. K navýšení cen dochází ve Velké Británii poprvé za 14 let. V Česku jsme se zdražení dočkali už na jaře.

Fast foodový řetězec McDonald’s uvedl, že bude muset zvýšit ceny kvůli prudce rostoucí inflaci. Cena některých menu se tak navýší poprvé od roku 2008. U některých jídel vzroste cena až o 20 pencí, což je v přepočtu necelých šest korun. Například pokud si strávník bude chtít dát cheeseburger, tak už za něj nedá 99 ale 1, 19 liber. Což je v přepočtu necelých 35 korun.

Každé pobočce gigant doporučí ceny, ale franšíza si může stanovit své vlastní. Zdražení se projeví ještě do konce léta. Zejména se to dotkne snídaňového menu, hlavního menu, boxu s McNuggetkami, McFlurry a velké kávy. Nepodraží pak saláty, twistery a kuřecí burger.

Žijeme v neuvěřitelně náročných časech a všichni jsme svědky toho, že náklady na každodenní předměty, jako je jídlo a energie, rostou způsobem, který mnozí z nás nikdy nezažil,” uvedl pro Mirror generální ředitel McDonald’s pro Spojené království a Irsko Alistair Macrow. Všichni pociťujeme dopad rostoucí inflace,” dodal s tím, že je to opravdu těžké rozhodnutí.

V Česku už ceny stouply

V České republice jsme už navýšení cen pocítili na začátku dubna letošního roku. Kdy cena cheeseburgeru vyšplhala z 35 Kč na 39 Kč, což je zhruba 11 procentní nárůst. Vzhledem k tomu, že ceny vstupních surovin dlouhodobě narůstají a společnost McDonald’s chce jako vždy udržet standardně vysokou kvalitu nabízených produktů a služeb, byli naši licenční partneři nuceni vyšší náklady promítnout do prodejní ceny cheeseburgeru,” uvedla tehdy pro server iDnes Jitka Pajurková, ředitelka komunikace PR pro McDonald’s Česko a Slovensko. Otázkou zůstává, zda podraží i ostatní artikly v české nabídce.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme