Kocour zachránil páníčkovi život. Vycítil, že má rakovinu

5. října 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Říká se, že zvířata dokážou vycítit, jak se člověk cítí. Kocour paní Zuzany (37) je toho zdárným příkladem. Vycítil totiž, že s jeho paničkou není něco v pořádku a lékaři ji následně diagnostikovali rakovinu. Domácí mazlíček jí tak zachránil život. O příběhu se rozpovídala pro časopis Claudia.

Kocoura Ramsese zachránila Zuzana s rodinou z ledového rybníka, kde se ho chtěl původní majitel podle všeho zbavit. Vzali si ho domů a kocourek se s nimi sžil raz dva. Po pár letech soužití se ale začal chovat jinak. Vždy své paničce sedával jen na klíně, ale náhle se jí začal uvelebovat na levém prsu.

Na to manžel s dcerou reagovali pobaveně a označili kocoura za sprosťáka a že s ním puberta nejspíš tříská. Paní Zuzaně to ale vrtalo hlavou, přesto to nechala být, ale až do momentu, než ji skolila jakási viróza a musela s ní k lékaři. Tam slyšela rozhovor dvou stařenek, které tvrdily, že slyšely, že zvířata umí vycítit nemoci, a že jedné známé pes olizoval na ruce znaménko a následně se zjistilo, že má rakovinu kůže.

Proto se paní Zuzana rozhodla podstoupit preventivní vyšetření rakoviny prsu. Zde lékařka zaznamenala v levém ňadru určité změny a poslala ji na mamograf a onkologii. Naštěstí byla rakovina v počátku, a tak byla i naděje na uzdravení velká. Velkou úlevou pak nejen pro Zuzanu bylo, když se zjistilo, že je nádor nezhoubný.

Po návratu z nemocnice pak na paničku Ramses dlouho koukal, než mu pokynula aby si na ní sednul. Chvíli ji očichával a nakonec se typicky stočil do klubíčka na jejím klíně. Nejspíš tak shledal, že už je vše v naprostém pořádku a Zuzana je zase zdravá.

Koktejl - další články

Doporučujeme