Řidiči nestačila stupnice alkoholmetru. Takové množství může být smrtelné

21. července 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

V Polsku naboural řidič autem do stromu. Spolujezdkyně musela být převezena do nemocnice. Po dechové zkoušce se ukázalo, že řidič měl více jak čtyři promile alkoholu. O kolik víc se zatím neví. Alkohol tester totiž neukáže víc než právě čtyři promile, které polští lékaři považují za život ohrožující množství. Informoval o tom server gazeta.pl.

K nehodě došlo v polské obci Oronne, která leží nedaleko hlavního města. Řidič, který byl opilý na mol naboural autem do stromu. Jeho spolujezdkyně musela být kvůli zranění převezena do nemocnice.

Policie musí nyní počkat na krevní testy, aby se vůbec vědělo, kolik alkoholu měl řidič v momentě bouračky v krvi. Rozhodně to ale bylo více jak 4 promile. Alkohol tester, který policie běžně používá ukazuje pouze do 4 promile.

Není známo, jaké množství alkoholu je smrtelné. Polští lékaři však uvádějí, že život ohrožující už je právě tato hranice. Smutnými rekordmany v tomto ohledu byli dva muži, jeden s 16 promile a druhý dokonce s 22,3 promile. Množství alkoholu bylo pro oba smrtelné.

Koktejl - další články

Doporučujeme