Květnový horoskop: Raci budou emočně labilní, Vodnářům vztah zachrání zamilovaná Venuše

4. května 2024·Zábava·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Květen se nese ve znamení slunce, lásky a nových příležitostí. Co čeká pátý měsíc v roce jednotlivá znamení? Kdo se může těšit na nový vztah, kdo na jedinečnou kariérní příležitost a koho bude trápit zdraví?

BERAN

Berany čeká nádherný měsíc a štěstí budete mít v mnoho ohledech života. Seznámení se ukazuje ve spojení se sportem, proto je dobré se udržovat v kondici. Kromě pevného zdraví potkáte i osudovou lásku a i v práci se vám bude dařit. Hlavně v prvním týdnu v květnu budete nápady jen hýřit. Neodmítejte žádnou nabídku, kvůli které byste museli měnit plány.

BÝK

Venuše v kombinaci s Uranem vytváří v milostných záležitostech zvláštní auru. Když trávíte čas s milým člověkem, necháváte si i tak otevřená zadní vrátka. Potkáte totiž člověka, který vás také přitahuje. Na začátku měsíce se vám bude dařit i v práci. Máte skvělé nápady, ale nedaří se vám je prosazovat. Obrňte se trpělivostí a nepodceňujte se, pak budete mít úspěch.

BLÍŽENCI

Májové období je opravdu plné lásky. Na začátku se sice můžete bát závazků, ale pak se to všechno srovná a vy si budete stoprocentně jistí. Potkáte totiž člověka, do kterého se bláznivě zamilujete. Od 23. května pak Venuše slibuje opravdu hluboký cit. I Mars je v krásném sextilu a otevírá skvělé kariérní příležitosti. Jste aktivní a sami hledáte možnosti, jak se rozvíjet.

RAK

Vaše emoční labilita bude vaším problémem celý květen. Přehnaně budete reagovat na okolní podněty, ale také špatně zpracováváte pocity. Naštěstí si včas uvědomíte vaše slabá místa a budete na nich pracovat. Do 22. května vám pomáhá Venuše, dík které se konflikty rychle urovnají. V práci se zaměřte na detaily, protože děláte spoustu chyb z nepozornosti. To vám pak kazí dobré jméno.

LEV

V práci máte velmi dobře našlápnuto, protože jste si vědomi svých silných stránek. Chcete uspět a neváháte se za mnohé obětovat. Do 19. května si dávejte pozor na únavu, protože snad můžete přecenit své schopnosti a koledovat si o nemoc. Více odpočinku vám jedině prospěje. V milostném životě to na začátku měsíce nevypadá moc úspěšně, protože potencionální nápadníky odháníte, protože vás přestanou bavit. Teprve poslední část měsíce přinese slíbenou změnu.

PANNA

Letos v květnu naplňuje představu romantického období, kdy je láska všude okolo nás. Vaše sebevědomí roste a máte dojem, že opačné pohlaví vám leží u nohou. Na svém nápadníky máte ale velmi přísná kritéria a málokdo bude mít to štěstí, abyste s ním vyrazili na rande. Jen pozor, abyste pak nelitovali, že jste někoho odmítli. V práci nespěte na vavřínech, ale snažíte se i vzdělávat se.

VÁHY

Čeká vás náročné období v práci, protože je před vámi dost překážek, se kterými si nevíte moc rady. Objevovat se mohou i problémy v kolektivu. Vsaďte na asertivitu a diplomacii, ostré lokty v tomto případě nebudou ideální. Důležité je totiž jednat v klidu a nenechat se vyprovokovat. Pozor také v oblasti financí a při podepisování smluv. Rozhodně nespěchejte, nevyplatí se to.

ŠTÍR

Květen bude mít pod taktovkou především Venuše. Máte dojem, že váš partner neprojevuje dostatečné city a nechová se podle vašich představ. Rozcházíte se i v praktických otázkách života. Nemusíte dělat unáhlená rozhodnutí, za pár dní se situace uklidní. V práci se připravte na nápor stresu a povinností. Šéfové už nechtějí čekat a budou vás tlačit do kouta.

STŘELEC

V květnu vás bude provázet dobrá nálada. Jste společenští a nebráníte se žádné příležitosti, kterou dostanete. Okolo 5. května je přáno všem, kteří hledají toho pravého či tu pravou. Merkur vás až do poloviny měsíce bude tlačit k lepším výkonům v práci. Nyní vás aktuální zaměstnání naplňuje a nemáte potřebu ho měnit. Rozumíte si i s kolegy a společně jste neporazitelní.

KOZOROH

Nepříjemná energie z Merkuru bude do poloviny měsíce komplikovat pracovní záležitosti. Musíte se obrnit trpělivostí a krotit se i v komunikaci. Myslíte si, že pravdu máte vy, ale časem se ukáže, že je to tak trochu jinak. Napjatá atmosféra bude i v milostném životě, hlavně na začátku máje svého partnera pořád kritizujete. Vytahujete staré věci z minulosti a je vám jedno, že je mu to líto.

VODNÁŘ

V milostném životě se zabýváte zbytečnostmi a kazíte si májovou romantiku. Naštěstí dobrotivá Venuše bude zachraňovat všechno, co se dá. Zato v práci máte obrovskou motivaci a žene výs dopředu touha něco dosáhnout. S málem se rozhodně nespokojíte. V polovině května budete s některými kroky váhat. I když o sobě budete pochybovat, s některými nesnázemi se nakonec hravě poperete. Jen si dejte pozor na peníze.

RYBY

Nezůstávejte jako osamělý vlk, ale přizvěte si do své smečky i nějakého druha. Po většinu května si budete užívat duševní i tělesné souznění, ale od 23. května se objeví trable. Máte pocit, že si váš partner nevšímá, ale chce to jen trochu trpělivosti. V práci si o uznání říkat nemusíte, šéfové si vás všímají, jsou z vašich výsledků nadšeni a tak vás odmění pochvalou i finančním ohodnocením. Vaše nápady jsou zkrátka skvělé.

 

Zábava - další články

Doporučujeme