Vánoce a zvířata. I oni pod stromečkem najdou dárky, většinou hračky nebo pamlsky

20. prosince 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Už dávno jsou pryč časy, kdy psi byli připoutáni u boudy a kočky lovily jen myši. Domácí zvířata se stala neodmyslitelně součástí našich rodin, včetně Vánoc. Ty se tak začínají podobat těm lidským, protože my lidé dáváme svým miláčkům dárky. A rozhodně nejsou levné. Kolik za dárky pro zvířata utratíme přinesl server Můj chlupáč.

Průzkum, který udělala firma Pet Center a přinesl ho server Můj chlupáč, informuje, že čtvrtina všech majitelů hlavně čtyřnohých domácích mazlíčků utratí za dárky a pamlsky k Vánocům od 500 do 1500 korun. Více než 1500 korun utratí 15% dotazovaných. Ostatních, tedy 60% za své čtyřnohé miláčky dají maximálně 500 korun v předvánoční čas.

Vášniví chovatelé své mazlíčky neošidí v ničem, naopak je mnohdy upřednostní i před kamarády, nebo dokonce i rodinou. Takže pokud se připravují na svátky, domácí zvířata nevynechají. Samozřejmostí jsou pak jak dárky, tak i třeba symbolická štědrovečerní večeře,” přibližuje chování zákazníků ředitelka PetCenter Lucie Zdražilová. Nejvíce naši mazlíčci najdou pod stromečkem hračky, vybavení a doplňky. Nejprodávanější jsou drobné pamlsky a prémiová krmiva.

Zajímavý je průzkum, co se štědrovečerní večeře týče. Třicet procent chovatelů uvádí, že svým čtyřnohým přátelům vaří speciální večeři. Polovina z nich uvedla, že koupí už hotový pamlsek nebo pokrm. Zbylých 20 % uvádí, že se podělí o svoji vlastní večeři. “Samozřejmě většina chovatelů se podělí i o vánoční cukroví. Zhruba 80 % lidí přiznalo, že během svátků ho sem tam dá i zvířeti,” dodává Zdražilová.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme