Móda se vrací, ale které bizarní trendy snad zůstanou jen ve vzpmínkách?

29. dubna 2022·Životní styl·Dominika Číčelová

Devadesátky se vrací a to nejen v módě. V této dekádě můžeme objevit spoustu módních skvostů, které opět vítáme s otevřenou náručí, a které nám dají nostalgický a stylový šmrnc. Ovšem některé trendy z posledních dvaceti let bychom raději ponechali v zapomnění. Které to jsou? A nosili jste je? Bizár přináší web Ženy.cz.

Ty nejhorší džíny

Ultra nízký pas, ze kterého vylézají boky, špeky i tanga se letos skutečně vracejí. TO ale ještě jde. Hlavně aby se nevrátilo “úchvatné” šněrování místo poklopce nebo tenké řetízky, které se nosily nad kalhotami a zdobily tak odhalené bříško.

Všechno musí být vojenský

Čím víc army, tím víc stylu. Obléct se do maskáčového tílka, k tomu maskáčovou sukni nebo kapsáče a doplnit to maskáčovou bundičkou, znamenalo módní vrchol. Díky bohu, že dnes už všichni chápeme, že maskovat se ve městě fakt nedává žádný smysl a ani to není pěkné.

Tříčtvrťáky vládly

Délka ani tak, ani tak. Každá holka prostě musela mít tříčtvrťáky. A bylo jedno, jestli šlo o džíny, army kalhoty, nebo cargo. A pokud byly lehce do zvonu, mohli jste si k nim vzít třeba sandálky na podpatku. Z té představy máme husí kůži ještě teď.

Hlavně se neoběsit

Šátky a šály mohou být skvělým doplňkem, ovšem pokud víme, jak a s čím je sladit. Dřív si s tím celebrity příliš hlavu nelámaly a držely se hesla čím užší a delší, tím lepší. Ve velké oblibě měla tyto dlouhé úzké šály například herečka Lindsay Lohan. Ale ani jiné hvězdy neměli problém vytáhnout šálky na červený koberec prakticky k čemukoliv.

Doplňky, které nedávají smysl

Všichni milovali Avril Lavigne. Kluci do ní byli zbláznění a holky chtěly být drsňačky jako ona. A tak jsme začaly nosit pánské kravaty k bílému tílku a na zápěstí nesměly chybět okované náramky a potítka. Proč potítka? Těžko říct. Ale musel je mít každý. Stejně tak jako gumové náramky, kterých máme jistě ještě dnes plný šuplík ve svém starém pokoji u rodičů doma.

Pořádně ostré špičky

Džínové zvonáče, které byly hned ošoupané, ale hlavě, že z nich vykukovali špičky špičatých bot. Z té kombinace se nám dělá nevolno, ale tehdy to bylo prostě cool. Boty do špičky, které se hodily především k tomu, někoho pořádně nakopnout. A jak se v nich chodilo do schodů?

Životní styl - další články

Doporučujeme