Pět účinných způsobů, jak odstranit zvířecí chlupy z oblečení a nábytku

25. dubna 2024·Životní styl·Matěj Kašpar

Ilustrační foto (Zdroj: Profimedia)

Kočky jsou fascinující stvoření a bývají skvělými společníky, o tom žádná. Jejich chlupy ale spadají do zcela jiné kategorie. Pokud po mazlení s vaší čtyřnohou šelmou vypadáte jako yetti, pak pro vás máme několik jednoduchých tipů, jak se noční můry v podobě chlupatého oblečení zbavit.

Sušička

Není tajemstvím, že dnešní pračky mají programy na odstranění chlupů, ale v praxi to moc účinné nebývá. Proto je třeba zmínit účinnější způsob = sušičku. V bubnu sušičky proudí horký vzduch, kterým se z prádla chlupy vyfoukají. Výhodou je, že sušička z oblečení odstraní i prach a další mechanické nečistoty, což ocení hlavně alergici.

Váleček na odstranění chloupků

Asi nejznámějším způsobem, jak zatočit s chlupy našich mazlíčků, je váleček neboli odchlupovačka. Ta se dá sehnat v běžných obchodech, krásně se vejde do jakékoliv tašky a celkově tento zázračný nástroj doporučujeme umístit do každé místnosti. Kočky jsou totiž známé tím, že se dostanou opravdu všude. Mechanismus válečku je jednoduchý – po povrchu oblečení přejíždíte válečkem a chlupy se zachytí na lepivou plochu.

Praní s octem

Věděli jste, že přidání malého množství octa (asi 120 ml) do zásobníku na aviváž dělá zázraky? Kyselina octová totiž uvolní zvířecí chlupy přilepené na materiálu a vaše oblečení může zase mezi lidi a vy samozřejmě s ním.

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Guma na mazání

Někteří lidé si vychvalují klasickou gumu na mazání. Ta se prý nemusí používat pouze jako kancelářská pomůcka, ale je vhodná i pro odstranění chlupů z oblečení. Stačí s novou gumou přejíždět přes oblečení a chlupy by se k ní měly přilepit. Pak je z gumy sundáte a hodíte do koše nebo si z nich můžete vyrobit plyšáka.

Gumové rukavice

Gumové rukavice jsou skvělým způsobem, jak se zbavit kočičích chloupků. Je to samozřejmě časově náročnější metoda, ale klasicky stačí přejíždět po povrchu oblečení nebo gauče, chlupy potom seskupit a vyhodit.

Životní styl - další články

Doporučujeme