Tomio Okamura: Obstrukce jsou od toho, abychom upozornili veřejnost na zrůdnosti, které dělá Fialova vláda

21. února 2024·Zprávy·Dominika Číčelová

Tomio Okamura (Foto: Frekvence 1)

Předseda opozičního hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura byl hostem úterního Press klubu na Frekvenci 1. Podle jeho názoru jsou Piráti silnější jen kvůli neschopnosti ODS v čele s Petrem Fialou. Odmítá spojitost s hnutím ANO. A vysvětluje účel jedenáctihodinových obstrukcí.

Podle nejnovějšího průzkumu, pokud by se volby do sněmovny konaly letos lednu, vyhrálo by je hnutí ANO. Druzí by byli piráti a třetí ODS. Do sněmovny by se dostalo 6 politických stran a hnutí. Náš host ještě doplňuje, že i SPD sílí a počet poslanců by narostl. “Jsem za to moc rád a moc si toho vážím. Budu ze všech sil posilovat náš politický program, tedy aby byli čeští občané na prvním místě. Co se týče faktu, že jsou Piráti silnější než ODS, myslím si, že to není z důvodu, že by předváděli nějaký výkon. Slibovali, že postaví desítky tisíc bytů a po dvou letech nikde nejsou. Naopak se dostupnost bydlení zhoršila, v Evropě jsme předposlední v dostupnosti bydlení. A to je fatální fiasko Pirátů. Piráti jsou silnější jen kvůli neschopnosti pana premiéra, kvůli kterému ODS poklesla,” konstatuje Tomio Okamura.

My chceme mír, ANO hlasovalo pro válku

Informace, že se postupně snižuje rozdíl mezi voliči ANO a SPD pan předseda zatím nezaznamenal. Rozdíl mezi našimi voliči je zásadní. Hnutí ANO je prounijní strana, SPD je euroskeptická strana. My jsme jediná strana, která prosazuje právo na referendum o vystoupení z EU, odmítáme přijetí eura, přijímání nelegálních islámských migrantů. Právě to nyní odsouhlasila Fialova vláda a já bych to považoval za vlastizrádné jednání. My nechceme, aby tu chodili muslimští migranti a stavěli tu mešity. My jsem taky byli jediní, kdo nechtě posílat zbraně na Ukrajinu. My chceme mír. ANO hlasovalo pro válku, pro posílání zbraní. Takže rozdíly jsou zásadní,” uvádí na pravou míru předseda SPD.

Občané s námi očividně souhlasí

Lidem připadají opoziční obstrukce zbytečné, protože stejně většina návrhů projde. Pan Okamura však říká, že obstrukce fungují. “Když se podíváte na všechny postupné průzkumy veřejného mínění za poslední rok, tak vládní koalice by už dnes nedostala většinu a propadla by. Občané tedy evidentně souhlasí s opozicí, s naší činností. Obstrukce jsou od toho, abychom upozornili veřejnost na zrůdnosti, které dělá Fialova vláda. Navíc oni v opozici obstruovali rok a půl proti zavedení EET. Proti tomu je jedenáct hodin mnohem kratší doba,” vysvětluje předseda a dodává, že největším průšvihem je v čele Sněmovny paní Pekarová-Adamová. “Ona je aktivistka, která nenávidí kohokoliv, kdo má jiný názor než ona. V minulé období jsme se snažili jednat nehledě na názory, aby Sněmovna fungovala. Paní Pekarová-Adamová tohle neumí,” říká Tomio Okamura.

K protestu zemědělců se vyjádřil tak, že byl svědkem skvělé atmosféry, ale že přišlo i pár provokatérů s ukrajinskými vlajkami.

Celý rozhovor najdete ZDE

 

Zprávy - další články

Doporučujeme