Trumpovu hvězdu na chodníku slávy rozmlátil vandal krumpáčem. Všechno natočily kamery

27. října 2016·Zprávy·Redakce

Hvězdu republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na "chodníku slávy" v Hollywoodu poškodil vandal, oznámila policie v Los Angeles. Pachatele zachytil videozáznam, jak s pomocí perlíku a krumpáče odstraňuje z hvězdy Trumpovo jméno. Očekává se, že bude brzy dopaden.

Trump má svou hvězdu na hollywoodském chodníku od roku 2007 za účinkování v reality show televize NBC Učedník (The Apprentice). Už v červenci se jeho hvězda stala středem pozornosti, když se kolem ní objevila miniaturní zeď s ostnatým drátem. Republikánský kandidát si “ozdobu” vysloužil svými výzvami k vybudování ochranné zdi proti uprchlíkům na hranici s Mexikem.

Jméno pachatele, který poškodil Trumpovu hvězdu, policie neoznámila. Podle tiskové služby City News Service je jím však jistý James Lambert Otis, který poškozením symbolu chtěl reagovat na četná obvinění ze sexuálních útoků, jichž se Trump údajně dopustil.

Otis prý původně chtěl hvězdu z chodníku odstranit, prodat v aukci a z výtěžku pomoci Trumpovým údajným obětem. Když se mu to nepodařilo, alespoň hvězdu poškodil.

Autor: ČTK / Anna Netušilová

FOTO: Twitter / Mike Sington / YouTube

Zprávy - další články

Doporučujeme