3 potraviny, se kterými byste to nikdy neměli přehánět. Budete mít lepší pleť i kvalitnější spánek

1. října 2017·Články·Redakce

shutterstock

Mléko do kávy, cukr do čaje, sklenička s přáteli. V malém množství je to v pořádku, co se ale stane s naším tělem, když to s těmito třemi věcmi přeháníme? Strava má na náš organismus zásadní vliv, měli bychom si umět vybírat.

Alkohol

Pitný režim je základ. Nepatři však do něj alkoholické nápoje, což neznamená, že nemůžete nedělní oběd zapít pivem nebo si odpírat skleničku vína s přáteli. Protože ale alkohol bere tělu vodu a tím pádem dehydruje pleť, neměli bychom to s ním přehánět. Při jeho pravidelné konzumaci se objeví vice vrásek kolem očí a úst, můžeme mít problém se začervenáním v oblasti tváří a špičky nosu. Je navíc dokázané, že dlouhodobější pití alkoholu znehodnocuje spánek.

Cukr

Sladkosti do denní rutiny patří, jsou zdrojem energie a spadají do kategorie požitkaření, je přece tak příjemné dát si k dobré kávě chutný dortík. I zde ale plati známé rčení “všeho s mírou”. Nadměrná konzumace cukru vede nejen ke zvýšení tělesné hmotnosti, začne se ale měnit i vaše kůže. Vrásky na čele, váčky pod očima, silnější akné a bledší výzor. Přidejte do svého jídelníčku více čerstvých potravin, ovoce, zeleniny, hodně pijte a nezapomínejte na pravidelné stravování – chuť na sladké se omezí a nebudete si pak dortíky jednou za čas vyčítat ani na váze, ani v zrcadle.

Mléko

Trochu do kávy, jednou za čas palačinky k snídani, sem tam sklenice na chuť? To je v pořádku. Nadměrná spotřeba mléka ale způsobuje nejen masivní tvorbu hlenu, takže někdy může klamavě připomínat nachlazení, ale také opuchnutí očních víček a pupínky v okolí brady. Omezte kravské mléko, nemusíte se ho zcela vzdát, jen dbejte na množství. A do jídelníčku můžete zařadit zdravější ovčí, kozí, mandlové či kokosové.

Články - další články

Doporučujeme