Nejtlustší kočky v historii: Rekordmanem už navždy zůstane kocour Himmy (†10)

9. května 2019·Články·Barbora Pisingerová

Ačkoli kočky lovící v přírodě mívají díky aktivnímu životnímu stylu jen málo příležitostí vypěstovat si nadměrné tukové zásoby, ty bytové obvykle žijí zcela odlišně. Někteří páníčci dopřejí svému mazlíčkovi, co mu na očích uvidí, a kočky jim tak tloustnou skoro před očima. Podívejte se na jedny z těch nejmacatějších koček v historii, které se podařilo zaznamenat. 

Meatball, 16 kg

Kocourek Meatball to neměl jednoduché. Putoval z domova do domova a není jasné, jak přišel ke své impozantní velikosti. Pár, který ho přivezl do útulku v Maricopa County v Arizoně, ho měl jen šest měsíců. Meatball ale začal čurat po domě, a tak musel z domácnosti pryč.  Kocourka v útulku ubytovali v kanceláři vedoucí, protože se do standardního kotce nevešel.

Meow, 17,7 kg

Meow se dostal do útulku v Santa Fe v roce 2012, když mu byly pouhé dva roky. Jeho 87letá panička totiž měla pocit, že už se o něj nemůže nadále tak dobře starat. Kocourkovi byla okamžitě nasazena dieta a program, který měl snížit jeho obezitu. Z útulku putoval do dočasné péče náhradní rodiny.

Sassy, 18 kg

Když se Sassy v roce 2001 proslavil, mnoho lidí si myslelo, že jde o hoax. Kocourek začal přibírat na váze hlavně po kastraci. Hodně spal a ještě více jedl. Nasadili mu proto dietu, díky které po dlouhých osmi letech shodil na 14 kg. V deseti letech však zemřel na selhání srdce.

Katy, 19 kg

Kočka jménem Katy žila se svou majitelkou Tamarou Yapugovou v Rusku. V určitém bodě svého života vážila pr neuvěřitelných 22,5 kg. Zvíře se proslavilo, když dokázalo za méně než minutu spořádat celý hot dog, a dokonce o něm vyšel článek v lokálních novinách. Poslední zprávy o kočce Katy však pochází z roku 2003, není proto jasné, jaký byl její další osud.

Himmy, 22 kg

Oficiálním držitelem rekordu nejtlustší kočky na světě je kocourek Himmy, který zemřel v roce 1986 na selhání plic kvůli své obezitě. Guinessova kniha rekordů však po skonu majestátního kočičíka podobné rekordy přestala evidovat. Chce tím předejít snaze páníčků se zviditelnit tím, že budou nemorálně překrmovat svá zvířata. Rekordmani pak často trpí, umírají předčasně a kvalita jejich života závratně klesá. Himmy zemřel ve svém domově v Austrálii po boku páníčka Thomase Vysea.

 

 

Články - další články

Doporučujeme