4 situace, vinou kterých často končí přátelství. Stalo se vám to už?

20. prosince 2019·Články·Redakce

shutterstock

Často máme pocit, že pouto s člověkem, kterého nazýváme přítelem, je nezlomné a bude trvat vždycky. Spojují nás dobré i špatné zážitky a jde o sblížení ověřené časem i zkušenostmi. Pokud ale uděláme jednu z těchto věcí, může se to změnit během vteřiny.

Když se neozveš ty, tak ani já ne

Každý vztah vyžaduje péči, ať už jde o partnerství nebo přátele. Pokud se nestaráme o vztahy, které jsme vytvořili, není možné, aby fungovaly jen ze zvyku. Pokud budete požadovat, aby se přátelé ozývali stále jen vám a dokazovali vám, že vás opravdu chtějí vidět, místo toho, abyste jednou za čas taky zvedli telefon vy, nedivte se, že časem nebudete mít s kým vypít odpoledne kafe.

Ruku na to

Jednou za čas je každý z nás nemocný nebo mu do naplánovaného rande něco přijde, ať už práce či jiná povinnost. Ale pokud se takhle vymlouváte pokaždé a pokud na své přátele opravdu zapomínáte, pak bude pro ostatní snadné domyslet si, že je asi vidět nemusíte, nepotřebujete, možná nechcete. Sliby se mají plnit nejen o Vánocích.  Jednejte s lidmi, kteří vás mají rádi, narovinu. I oni si kvůli vám možná už několikrát vzali volno nebo odmítli někoho, kdo by byl za čas s nimi strávený rád.

Nic nezůstává stejné celý život

S některými lidmi zažijeme tolik, co s jinými za celý život ne. Ale ti druzí nám možná v životě zůstanou a ti, se kterými nás po určitý čas pojilo nespočet denních zážitků, postupně z našeho programu vymizí. Každému byl daný jiný společný čas a je nutné to přijmout a nedávat nikomu za zlé, když se rozhodne jít jinou cestou. Možná váš přítel potřebuje jen určitou dobu dýchat jiný vzduch a zase se k vám v průběhu života vrátí. Berte to jako přirozený koloběh života, ne jako ztrátu. Jedny dveře se zavřou, jiné otevřou, znáte to.

Důvěra je důležitá

Svěřil vám přítel tajemství a vy ho už při první příležitosti chcete říct dál, protože se vám to zdá jako perfektní drb nebo téma ke komunikaci s ostatními? Brzděte. Řekl to vám, protože vám věří. Nezrazujte jeho důvěru jen proto, abyste dali do placu zajímavé téma. I vy budete určitě potřebovat někoho, komu se můžete bez obav svěřit a nepřáli byste si, aby se vaše tajemství dostalo ven tak lacino.

Články - další články

Doporučujeme