Angličan se stal milionářem. Peníze daruje na charitu a bude dál učit

15. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Vítěz jackpotu ve hře Chcete být milionářem, učitel Donald Fear (57), překvapil diváky v tom, jak chce naložit s výhrou. Rozhodl se až 70 % darovat na dobrou věc. Stal se tak v Anglii šestým účinkujícím, který v této soutěži vyhrál 1 000 000 liber (28,9 milionů korun).

“Nechci šestimístnou částku utratit jen za sebe, proto sedmdesát procent dám na charitu a na léčbu svých čtyř dětí, řekl Donald. Také uvedl, že hodlá učit až do konce letošního semestru. “Bylo by to jinak nespravedlivé vůči mým studentům, jsou to úžasní lidé” dodal. Potom si s manželkou Deb chce užít pohodový důchod.

Sám Donald neví, co udělá se zbytkem výhry. Například uvažoval nad koupí drahého automobilu Aston Martin, ale nakonec si řekl, že je tlustý a nevleze se do něj. “Nabízela se ještě možnost stěhování, ale mám svůj dům rád, žijeme v něm 27 let a máme skvělé sousedy,” uvedl Donald serveru Mirror. Z toho důvodu dá peníze raději lidem, které miluje a pokud něco zůstane, tak si pořídí obytný vůz.

“Byla radost sedět a dívat se, jak se to odvíjí. Měl jsem pocit, jak bychom se podrobili 15 otázkám a najednou padaly ze stropu konfety,” sdělil moderátor Jeremy Clarkson. “Nedoufal jsem, že někdy ve vysílání tu šestimístnou cifru vyslovím,” dodal.


Články - další články

Doporučujeme