Blíží se tenisový svátek – MONETA Czech Open

4. června 2018·Články·Josefína Kováčová

25. ročník největšího českého mužského turnaje letos s novým titulárním partnerem MONETA Czech Open s dotací 150 tisíc dolarů se bude hrát od 4. do 9. června a z Čechů je zatím v hlavní soutěži obhájce titulu Jiří Veselý.

MONETA Czech Open je druhý nejdéle konaný challenger v Evropě. Jedná se o jeden z nejlépe obsazených challengerů v Evropě s profesionálním zázemím, kterého se pravidelně účastní české a světové tenisového hvězdy.

Součástí turnaje jsou doprovodné společenské akce, jako tradiční golfový turnaj ve Slavkově u Brna, VIP party s módní přehlídkou a hudebním překvapením, tradiční exhibice před finále za účasti současných i bývalých tenisových osobností nebo dětský den s tenisovými hvězdami.

Tenisová exhibice se odehraje v sobotu 9. června a ponese se v duchu semifinále Australian Open 2002, kde svedli pětisetovou bitvu Thomas Johansson a Jiří Novák. V průběhu let se na centrálním tenisovém kurtu prostějovského areálu vystřídala v rámci exhibice řada význačných jmen, např. Anna Kournikovová, Jaromír Jágr, Ivan Lendl, Hanka Mandlíková, Jana Novotná, Mark Philippoussis, Pat Cash, Carlos Moya, Lukáš Krpálek, Jan Železný, Aleš Valenta nebo Miloslav Mečíř.

 

Články - další články

Doporučujeme