Bluesová zpěvačka Juwana Jenkins chystá první sólový koncert

29. května 2018·Články·Josefína Kováčová

Energická bluesová zpěvačka Juwana Jenkins chystá koncert s názvem Lift off, na který ona sama čekala přes dvacet let. Jedná se totiž o její první sólové veřejné vystoupení. Jenkins dlouhá léta působila v hudební branži po boku Charlieho Slavíka a Jana Kořínka, avšak na začátku roku se rodačka z Filadelfie dlouhou dobu žijící v Česku, rozhodla pro sólovou dráhu, která, jak se zdá, jí velmi svědčí. Stihla již vydat nový singl Long Time vyprávějící její příběh. V současné chvíli vychází k písni i stejnojmenný videoklip a krátký film. Zpěvačka, jejíž hudba je inspirovaná soulem, gospelem a hip-hopem, se na vás bude těšit 31. května v jazzovo & bluesovém přístavu Jazz Dock od 22 hodin, kde zazpívá kromě stávajících písní i nový repertoár a poprvé veřejnosti představí i nový vidioklip.

Juwana je průbojná Afroameričanka, která chtěla být zpěvačkou už jako malá holka. Hudba je pro ní droga, díky které si může upravovat náladu a vyjadřovat tak své pocity. Text k písni Long Time napsala sama, na hudbě spolupracovala s americkým producentem, skladatelem
a kytaristou Stevem Walshem, který byl mnohokrát oceněn za svoji práci, a který jí ten večer bude doprovázet na kytaru. Za bicí se postaví Martin Kopřiva, o basy se postará Jakub Vejnar, saxofón bude obsluhovat Osian Roberts a trumpetu Petr Beránek. Na koncertu zazní několik nových debutových singlů jako Long Time, What Love Is, Cover Me nebo Thank You.

„Na tento koncert se moc těším a sama jsem zvědavá na celkový výsledek. V současné době pracuji na konkrétním set listu a celkové show. Chtěla bych, aby to bylo jiné, zajímavé a návštěvnici si odnesli zážitek. Přiznávám ale, že se jsem celkem nervózní,“ komentuje Juwana Jenkins přípravy na svůj první koncert od začátku sólové kariéry.

V současné době spolupracuje Juwana Jenkins na mezinárodní úrovni s kapelami z Lotyšska, Nizozemska, Itálie či Německa a od roku 2013 je zástupkyní České republiky ve sdružení European Blues Union. V plánu má další nové písně, nahrávání videoklipů a debutové album.

Juwanu můžete sledovat zde:

http://www.juwanajenkins.com/

https://www.facebook.com/JuwanaJenkins/

https://www.instagram.com/juwanajenkins/

Články - další články

Doporučujeme